Vad är avskärmning fungerar det på samma sätt i varje stat hur fungerar en avskärmning arbete

Det finns 3 typer av avskärmning. De är: rättsliga avskärmning, icke rättsliga avskärmning, och strikt avskärmning. Jag kommer att beskriva de tre, men reglerna kan vara väldigt olika från stat till stat. Om du står inför avskärmning bör du kontakta någon på en titel företag eller en advokat för att ta reda på reglerna för avskärmning i ditt tillstånd.

rättsliga utmätningar

En rättslig avskärmning är den typ av avskärmning som innebär rättssystemet och en domare. Sålunda används ordet rättsliga användas. I denna typ av avskärmning Långivaren måste stämma dig och ta dig till domstol. Domaren måste höra från dig och din långivare och avgöra om ditt hem bör tas av långivaren att betala för de pengar du lånat för att köpa ditt hem. Långivaren filer en rättegång eller klagomål i domstol, och registrerar ett Lis Pendis att utestänga mot dig.

I början av processen, kommer du att serveras med ett klagomål av domstolen och då du kommer att ha en chans att infinna sig i rätten för att bestrida avskärmning rättegång.

Denna rättsliga avskärmning metod används vanligtvis när du använde en inteckning för att köpa fastigheten. Det krävs enligt lag i vissa stater. Det är en möjlighet för långivaren att använda i vissa stater, men inte i andra. Det kan ta betydligt längre tid att utestänga på ditt hem om långivaren måste använda denna metod, än om långivaren kan använda icke rättsliga avskärmning metod.

icke rättsligt avskärmning

Den icke rättsliga avskärmning är den snabbaste och vanligaste typen av avskärmning. I stater som tillåter denna typ av avskärmning din långivare inte behöver stämma dig och ta dig till domstol. Om du är i standard på dina betalningar, kan långivaren kräva precis som du betalar dina lån ström, eller han kan ta ditt hem genom att ha länets auktionen av ditt hem vid domstolsbyggnaden. Denna typ av hypotekslån en gärning av förtroende och en revers för att säkra egendom. Om du har en power-of-sale klausul i ditt lån pappersarbete för ditt hem köp, kan en icke rättsligt avskärmning också användas.

Om din långivare börjar en icke rättsligt avskärmning mot dig, kommer processen att förklaras för dig i ditt lån pappersarbete. Om du hittar den här förvirrande att du ska prata med någon på en titel företag, eller rådgöra med en advokat för att vara säker på att du förstår både dina rättigheter, och rättigheterna för din långivare.

Du kommer vanligtvis att skickas ett betalningskrav från långivaren. Om du inte bota standard (vanligtvis betalningar som inte har gjorts) i en viss tid, kan hemmet omedelbart flyttas till auktion.

Det är viktigt att veta att varje stat har olika rutiner för icke rättsliga utmätningar. Vissa stater tillåter endast Judicial utmätningar eller icke rättsliga utmätningar. Vissa stater tillåter antingen att användas.

strikt avskärmning

Den sista typen av lån avskärmning, och den minst använda, kallas Strict avskärmning. Strikt Utestängning kan endast användas i ett fåtal stater och är normalt bara användas om du är skyldig mer än ditt hem är värt.

I denna typ av avskärmning, om du standard på ditt lån, filer långivaren en stämning och ger dig en viss tid för att bota standard. Din fastighet kommer att gå tillbaka till långivaren om du inte bota standard inom din tilldelade tid.

Historiskt sett var Strikt Utestängning den första typen av avskärmning som används.

Om du står inför avskärmning, bör du få expertråd om dina rättigheter att försöka hålla ditt hem. En advokat är det bästa sättet att ta reda på hur din kommun och stat handtag utmätningar.

Du kan be din långivare om andra sätt att lösa ditt problem och hålla ditt hus

I dagens ekonomi, har de flesta långivare tvungen att ta tillbaka alltför många hem genom avskärmning. De förlorar en hel del pengar med varje avskärmning och sluta med tomma bostäder som är för svårt för dem att sälja och få tillbaka de pengar de lånat ut.

Långivaren vill hellre hjälpa dig att hålla ditt hus. De vet att ekonomin är mycket dålig. Det också, vet din förmåga att betala kan ha ändrats i denna ekonomi. De vill hjälpa dig att få ström på ditt hem och hålla ditt hus. Det är en-win win situation.

Du kan ansöka om att din långivare för ett lån modifiering. Denna modifiering är inte en refinansiering. Det är bara byte av villkoren för ditt lån, till exempel sänka ditt intresse för att även sänka din månatliga betalning. De kan lägga alla dina missade betalningar tillbaka till ditt lån, så att du kan börja om med bara kostnaden för en betalning.

Du kan göra det själv, eller så kan du anlita ett professionellt företag Loan Modification att förhandla fram nya villkor för dig. Det finns mycket bra företag med god historik om du hellre vill använda och erfarna professionella att hjälpa dig. Var noga och be om deras kostnader och vad du ska få för betalning. Få referenser från detta företag, och kalla dem för att vara säker på att vad de berätta om deras kapacitet är legitimt.