vad är AMI och hur HUD använder den

Vad är AMI? Det står för “area medianinkomsten”. I gamla dagar, utfärdat HUD medianinkomsten beräkningar, men nu Federal Housing Finance Agency gör dem. Vad bra är de? Tja, till att börja med, använder den som specialiserat sig på låga och måttliga inkomster låntagare dem, särskilt för Freddie Mac Home Möjlig Mortgage. Även om de sparkar in efter 1 november kan du kolla upp dem: Single-Family säljare / serviceföretag Guide (Guide) Bulletin 2009-22

“Dog Days of Summer”. På tal om det, och Philadelphia, där “Håll beagle, är Vick en örn!” Var en förbaskat smart rubrik, var Philly Fed Survey starkare än väntat på 4,2. Detta är den högsta den varit sedan november 2007. (Jag älskar dessa siffror som “4.2” – vad sjutton betyder det) Vi hade också ledande konjunkturindikatorer + 0,6% för juli, vilket är första gången sedan 2004 som LEI har gått upp 4 raka månader!
Socker priserna är den högsta de har varit sedan Carter administrationen. Jag hade hört en rapport som vår regering, i syfte att skydda amerikanska sockerproducenter, kräver att 85% av socker vara från amerikanska källor. Jag kunde inte hitta något att styrka det, men gör forskningen visar upp några milt intressanta webbplatser.

Oavsett, tog marknaden socker priser, Philly Fed, och fr med fattning, och i själva verket hypotekslånepriserna handlas inom ett mycket snävt intervall under större delen av dagen. Volymer, både i lås och mortgage-backed säkerhet handel, är ljus. Och vi har ännu en vecka eller två tills Labor Day!
Ett orosmoln är auktionen nästa vecka. Internbanken kommer att sälja $ 109.000.000.000: 30 miljarder dollar i 6-månaders statsskuldväxlar, $ 39000000000 i 5-yr anteckningar, $ 27 miljarder 1-yr statsskuldväxlar, $ 42000000000 i 2-yr anteckningar, $ 31 miljarder 3-månaders T- räkningar och 28 miljarder dollar 7-yr anteckningar. Heliga röker! Detta genom någons åtgärd, är mycket av utbudet, men med tanke på att originations är lite långsam, kanske hypotekslånepriserna göra bra i förhållande till finansdepartementet priserna. Tidigare denna månad den 10-års Treasury hit 3,89%, men det kom ner till 3,40% onsdag, men egentligen, hur mycket lägre priser går inte det finns en stor härdsmälta i lager? För närvarande bolån är ungefär oförändrat från torsdag eftermiddag, och den 10-år ligger på 3,44%.

Som alltid försöker jag att ge aktuell information om allt som kan påverka inteckning industrin inklusive direkta Konsument och branschfolk. Tack för att du tog dig tid att läsa mina dagliga anteckningar och jag hoppas att det är till hjälp!