vad är alternativkostnaden

När inteckning banker är begränsade av sin lagerverksamhet linjer, och de måste bestämma vilka lån för att finansiera eller inte finansiera, är att ett exempel på “alternativkostnad”? Ja, även om det inte syns på P & L uttalanden. “Alternativkostnad” definieras som “värdet på den näst bästa alternativet uteblivna som ett resultat av att göra ett beslut”. Mortgage banker och alla andra företag måste ta itu med dessa kostnader varje gång de gör ett beslut: att välja mellan något önskvärt (finansiera en given lån) och ömsesidigt uteslutande (vi kan bara betala $ 1.000.000, men vi har $ 3.000.000 ut för finansiering) . Men detta är inte begränsad till företag – individer handskas med det varje dag. “Måste jag titta på TV eller ta hunden på en promenad?” “Köper jag en platt-TV för varje rum eller sätta mitt barn genom college?” Och så vidare.

Anledningen till att jag nämner detta är att beteendemässiga ekonomer anser att framgångsrika företag män och kvinnor har både en intuitiv förståelse av detta begrepp, och dessutom ett fast grepp om ekonomin som bidrar mot beslutet. Med andra ord, gör framgångsrika Mortgage Bankers inte bara “singla slant” i sitt beslut att öppna ett nytt kontor i en annan stad, öppna eller stänga en produktlinje, eller som har sitt ursprung lån av staten.

Tillbaka till något enkelt, som ekonomin! Vi såg många intradagliga prisförändringar igår, mestadels till det bättre. Wall Street företag redovisade ett “anständigt bud” för produkten, särskilt med tanke på att det inte finns några större Treasury auktioner den här veckan. Vi hade Chicago inköpschefsindex, som ökade till den högsta nivån sedan september. Som jag förklarade igår, ekonomer titta på detta nummer för en tidig läsning på ekonomin, trots att tillverka här i USA är bara 12% av ekonomin. Idag kommer vi att ha Construction Spending och ISM-index. För närvarande 10 år ligger på 3,40% och hypotekslånepriserna säkerhet är en smidge värre än igår eftermiddag, men en smidge bättre än igår morse.

DocMagic stämmer Ellie Mae (för $ 5 miljoner euro och ett föreläggande) för antitrust kränkningar, avsiktlig störning av avtalsförhållanden, interferens med blivande ekonomisk fördel och illojal konkurrens. Enligt kostymen var DocMagic s lån dokument programvara tillgänglig för användare av Ellie Mae Encompass lån via programvara, och att Ellie Mae använt information specifik för DocMagic programvara integration för att skapa sin egen programvara.

En amerikansk kongressledamot satt bredvid en liten flicka på flygplanet när kongressledamoten vände sig till henne och sade: “Låt oss tala. Jag har hört att flygningar går snabbare om du slå upp en konversation med din medpassagerare. ”
Den lilla flickan, som hade precis öppnat sin bok, stängde den sakta och sa till främlingen, “Vad vill du prata om?”
“Åh, jag vet inte,” sade representanten. “Vad sägs om bankkrisen?” Och han ler.
“OK,” sa hon. “Det skulle kunna vara ett intressant och aktuell fråga. Men låt mig ställa en fråga först: En häst, en ko och ett rådjur alla äter samma saker – gräs. Ännu ett rådjur utsöndrar små pellets, medan en ko visar sig en platt patty, och en häst producerar klumpar av torkat gräs. Varför tror du det är? ”
Den kongressledamot, synbart förvånad den lilla flickans intelligens, tänker på det och säger: “Hmmm, jag har ingen aning.”
Till vilken den lilla flickan svarar, “Känner du dig verkligen kvalificerad att diskutera bank när du inte vet sh-t?”