Vad alla behöver veta om enskilda lån mamma hem

Många ensamstående mammor tror att de är dömda att hyra på grund av deras ekonomiska status. De flesta familjer med två föräldrar är också två inkomster familjer, och detta gör det mycket lättare att få en inteckning, och, därför, ett hem. Många enda mammor kämpar för att gå ihop ekonomiskt. När de arbetar för att vara både mamma och försörjare, många hamnar i de lägre inkomstskikten, vilket gör det verkar omöjligt för dem att få ett eget hem.

Den goda nyheten är att det finns ett fåtal privata och offentliga första gången hem köpare program tillgängliga för ensamstående mammor att hitta hjälp med att få ett hem, även med en dålig ekonomisk situation. Ett av de vanligaste sätten för en ensamstående mamma att få ett hem är genom bostäder och stadsutveckling program, som brukar kallas HUD. HUD arbetar med långivare för att garantera lån för människor som normalt inte skulle kvalificera sig för en inteckning. Denna garanti gör det möjligt för långivaren att lånet till någon som anses vara en dålig risk, eftersom regeringen kommer att betala en del av lånet om låntagaren defaults. Ensamstående mammor som behöver lite hjälp kan ansöka om FHA stöd via HUD. Om de godkänns, är chansen att de kommer att godkännas för ett lån ökat ganska lite.

HUD har ett annat program som utformats speciellt för människor som är i lägre inkomstskikt. Detta program kallas Housing Choice Kuponger Program. Enligt detta program, kan låga inkomster familjer med barn, även de med bara en mamma, få kuponger för att betala hyra eller amorteringar. Dessa hanteras av statliga myndigheter som övervakas av den federala regeringen, så den specifika detaljerna varierar från stat till stat.

HOME Program är ett sista alternativ för ensamstående mammor som har låga inkomster. Detta program övervakas av Housing Finance Agency. Det hjälper ensamstående mammor och andra familjer med låga inkomster genom att ge stöd med avbetalningarna på sina hem, vilket är ett hinder som många ensamstående mammor helt enkelt inte kan övervinna.

Som ni ser, det finns en mängd olika program som finns tillgängliga för att hjälpa ensamstående mammor som befinner sig inför ekonomiska svårigheter att förverkliga sin dröm om att äga ett hem. Om du funderar på att använda ett av dessa program, ta en närmare titt på din budget för att se till att du ärligt råd lånet betalning, även med hjälp. Om du kan, få den hjälp du behöver, och börja shoppa för ditt drömhem.