VA hus lån – 5 Fördelar med VA hem mortgages_

Även om det finns många olika typer av program bolån, kan alla av dem inte för dig och några av dem du inte kan få dem. Det är viktigt för dig att göra din forskning om vilka typer av hypotekslån och välja den bästa som passar dina speciella hem behöver hypotekslån. VA bostadslån kan vara ett av de program bolån du kanske vill överväga om du är en militär veteran.

Den VA bostadslån är ett låneprogram garanteras av regeringen för veteraner från den amerikanska militären för att köpa en permanent bostad.

VA bolån har många fördelar.

Ett. Ingen handpenning krävs

En VA Home Mortgage ger militär veteran en chans att köpa ett hem med några pengar ner. Detta är en av mycket få inteckning program som tillåter en person att köpa ett hem med några pengar ner. En annan är USDA bostadslån men du måste leva i ett område som inte är tätbefolkade.

Så, om du är en militär veteran som har grundande inkomst och en bra kredit värdering du kan köpa ditt drömhus utan handpenning.

Men en veteran skulle behöva pengar för avslutande kostnader, husägare försäkring och andra kostnader för att köpa ett hem. Den goda nyheten är att du kan be säljaren att betala dessa kostnader.

2. Säljaren kan betala dina avslutande kostnader

VA bostadslån kommer att tillåta säljaren hjälpa dig att betala avslutningar. Säljaren kan betala upp till 4% av inköpspriset för ditt hem. Till exempel, om inköpspriset för ditt hem är $ 150.000 säljaren kan betala upp till $ 6000 för dina avslutande kostnader.

Med ingen handpenning och säljaren betalar dina avslutande kostnader, kan du köpa ett hem utan en enda dollar från dig. Det är 100% finansiering som bäst.

Tre. låg VA-räntor

VA bolån flesta gånger de lägsta räntorna tillgängliga för veteraner. VA bolåneräntor baseras inte på kredit poäng som de flesta konventionella bolån. Om du är en veteran och din kredit värdering är 650, skulle din VA räntan vara densamma som om din kredit värdering av 780. På en konventionell lån din kurs är lägre om din kredit värdering är högre.

Den nuvarande VA räntan är 4,5%.

4. Det finns inget privat försäkringar för hypotekslån (PMI)

VA bostadslån har inte månatliga privata försäkringar för hypotekslån som alla försäkrade konventionella lån och HUD FHA lån. Detta kan rädda dig från $ 25 till $ 250 per månad på din månatliga betalning enligt mängden av ditt hus lån.

Fem. det va hypotekslån storlek är begränsad

VA har satt en gräns på mängden av inteckning du kan ta emot. Du måste verkligen kontakta en VA långivare i ditt område för att hjälpa dig att bestämma mängden av inteckning du kan få.

Eftersom det finns så många olika typer av program bolån tillgängliga på marknaden, måste du göra din forskning och välja det som är bäst för dig.

Men om du är en veteran du måste verkligen kolla in VA bostadslån. Du kanske kan köpa ditt drömhus med några pengar ur fickan. Det bästa stället att börja din forskning är Internet. Du kommer att hitta många webbplatser som hjälper dig att välja den perfekta inteckning för dig!