VA bostadslån vs FHA lån för veteraner – vilket är det bästa valet

Många amerikanska veteraner som är på marknaden för ett nytt hem kan vara svårt att räkna ut om en VA låneräntan är ett bättre alternativ än en FHA lån ränta. Medan det finns många bra erbjudanden för FHA lån där ute, utan tvekan VA lån är det bästa alternativet för bolån. Detta beror på att endast veteraner från USA: s väpnade styrkor är berättigade till dessa lån och deras räntor hålls särskilt låg för både VA lån och VA effektivisera refinansiera.

Det handlar om intresse

En del av nyttan av den vikande ekonomi är att räntorna har satts på historiskt låga nivåer. Detta har en dubbel nytta. Överlag är de lägre räntorna bidrar till att uppmuntra köpare i en trög fastighetsmarknaden och, som ett hem köpare eller refinancer, är det av särskild nytta för dig.

Lägre räntor är gynnsamt eftersom det är nyckeln till att sänka din månatliga betalningar för att göra dem hanterbara för din budget. Veteraner erbjuds särskilda räntesatser som kan vara lägre än de som generellt erbjuds till resten av landet, även om FHA bostadslån är också lägre än generella priser. Även om de inte alltid är fallet, FHA låneräntor finns för närvarande högre än VA låneräntor, vilket gör VA lån det rätta valet för alla veteran.

Vad är FHA?

Skapad av president Theodore Roosevelt på 1930-talet, hänvisar FHA till Federal Housing Administration. Denna gren av regeringen skapades i den post-depressionen eran som ett sätt att öka antalet villaägare bland amerikaner. Vid tiden för dess tillkomst – 1934 – det var endast 40%.

När etablerade, erbjöd FHA bostadslån till vissa människor och familjer med hastigheter lägre än vad som erbjöds av tradition banker. Roosevelts plan fungerade och inom några korta år, ökade amerikanska bostad 20%. FHA är en fantastisk resurs, särskilt för första gången hem köpare.

Vad är en VA lån?

Som en medlem av de väpnade styrkorna, är Institutionen för Veteran Affairs, eller VA, inte främmande för dig. Förutom att erbjuda många tjänster som sjukvård till tidigare soldater, sjömän, flygare och marinsoldater, erbjuder VA också ekonomisk hjälp i form av VA lån. Programmet inleddes 1944, efter andra världskriget, och, likt Roosevelts FHA, syftade till att uppmuntra bostadsägande, denna gång bara bland veteraner återvänder från frontlinjen.

VA lån har inte alltid så smidigt som FHA, men nu har de fast många problem och nu erbjuder en specifik tjänst till USA: s modigaste som ett sätt att fortsätta att tacka dig för dina år i tjänst till vårt land.

vad är skillnaden?

Även initialt satt i liknande omfattning, är FHA lån för närvarande inställd högre än VA bolåneräntor. Dessa lägre poäng är värt den extra ansträngningen det tar att skaffa den VA lån i motsats till en rak banklån. Men dessa priser är alltid ändras, så det är viktigt att dra nytta av dem nu.

få en VA inteckning

En VA inteckning är faktiskt inte ges till dig av VA. Istället förlängs med privata långivare som har en relation med Department of Veterans ‘Affairs. Olika privata långivare kan erbjuda VA lån i olika takt, vilket gör det viktigt att du jämföra shop på samma sätt som du skulle för en vanlig bostadslån. Att gå till en inteckning mäklare, även kallad ett lån officer, är ett bra sätt att se till att det pris du får för din VA lån är den bästa tillgängliga för dig.