VA bostadslån riktlinjer för konkurs och utmätningar

Jag får många VA lån frågor när det gäller konkurser (BK) och utmätningar och försöker avgöra hur länge låntagaren har att vänta efter sin konkurs innan de blir berättigade till en VA bostadslån. Eller är det något de kan göra medan de väntar på att hjälpa sina chanser att få godkänt för en VA lån när deras väntetid är upp? Så låt oss ta en titt för som av just nu VA kraven är mycket mildare än både konventionella och FHA.

Kapitel 7 konkurs

Först handlar ett kapitel 7 konkurs en fullständig urladdning av gäldenärer. När framställningen är filen och godtagits av domstolen och BK är slutbehandlad låntagaren är fri från ansvar från borgenärerna. Generellt, med ett kapitel 7 konkurs VA underwriting riktlinjer kräver en 2 års väntetid från urladdning dagen för konkurs före finansiering blir tillgänglig. Det finns dock vissa okontrollerbara omständigheter, såsom medicinska tillstånd eller förlust av arbete som möjliggör finansiering 1 år efter utsläppet dagen men dessa är mycket sällsynta. För att kontrastera detta med konventionella riktlinjer vid tiden för artikeln Fannie Mae nu kräver en 4 års väntetid efter ett kapitel 7 BK.

Kapitel 13 konkurs

Ett kapitel 13 på den andra sidan kallas en löntagare plan. En förvaltare utses av domstolen och en återbetalning planen förhandlas. En veteran kan faktiskt vara berättigad till en VA inteckning medan i kapitel 13 konkurs, men måste ha åtminstone gjort 12 i tid betalningar och få godkännande för lånet av domstolen förvaltaren. Dessutom, efter att kapitel 13 är klar veteranen låntagaren är berättigad omedelbart. Fannie Mae kräver en 2 års väntetid efter urladdning.

avskärmning

VA riktlinjer ange avskärmning period följer samma regler som kapitel 7 konkurs. I grund och botten måste veteran låntagaren att vänta 2 år. Fannie Mae kräver en 5 års väntetid nu efter slutförandet av avskärmning och FHA är 3 år, aj.

Tips för efter en konkurs

Som en topp VA långivare som har behandlat sin beskärda del av konkurser har vi sammanställt några tips som låntagaren kan lägga till go användning.

· Har aldrig missar betalningar på dina fordringsägare framöver. Detta kan låta som en no brainer men ingenting kommer att ta en poäng ner snabbare än missa en betalning med en borgenär plus en garant kommer att titta på din kredit med en fin tand kam efter konkursen.

· Jag rekommenderar starkt att en person återupprätta minst 3 handel linjer att bygga kredit och även kompensera en del av de negativa fläckar som de konkurs har skapat. Jag kan inte berätta för låntagaren som faller in i denna kategori nog att detta är viktigt eftersom för många personer som de bestämde sig för att betala sina räkningar med strikt kontanter. Medan Dave Ramsey och andra skulle finna det ekonomiskt klokt beslut att göra när det gäller att ansöka om en inteckning utan god kredit värdering du inte kan få finansiering. Jag rekommenderar kreditkort om du kan få godkänt för dem eller en säker kreditkort om finansiering blir svårt. Sedan är det bara att hålla en liten saldot på kortet och betala bort det varje månad.

· Jag rekommenderar efter konkursen har avslutats att du mailar in en fullständig kopia av din ansvarsfrihet pappersarbete med alla lämpliga scheman de tre kreditbyråer Equifax, Experian och TransUnion. Ofta tid några av de konton som ingår i konkursen inte kommer att återspegla det korrekt.

· Jag föreslår också att du börja med att dra din kredit minst en gång om året från varje rikstäckande rapportering konsumentkrediter företag. Håll koll på vad som har gått vidare och se till att det inte finns några felaktigheter med den tid du är redo att ansöka om en VA lån.

Naturligtvis VA lån konkurs riktlinjer kan ändras eller ändras i framtiden, men än så länge majoriteten av VA riktlinjer har hållit oförändrade under de senaste åren.