VA bostadslån proram vs FHA bostadslån programmet – vilket är bäst för dig

USA: s regering ger många fördelar för medlemmarna som nu tjänstgör eller har tjänstgöra i det förflutna i den amerikanska militären. Aktiva och före detta medlemmar av Förenta staternas militära kan dra fördel av fördelar som sträcker sig från utbildning incitament till ersättning för invaliditet uppstod när i det militära för att jämna program livförsäkring. En av de mest använda och viktigaste är den Veteran Home Loan Program som ger stöd för att finansiera ett bostadslån.

Det finns för närvarande över 23 miljoner levande veteraner och bara lite mindre än 10% av dessa veteraner har att dra nytta av denna stora fördel. Men det finns också en annan regering backas bostadslån som veteraner kanske vill överväga också. Denna regering backas lån är FHA Home Loan Program. Du kommer att behöva mer FHA lån information för att avgöra om det är bäst för dig än en VA bostadslån.

Så om du är en aktiv medlem i det militära, en veteran, eller ens en efterlevande eller nuvarande make till en veteran kan du jämföra fördelar och nackdelar med både VA Home Loan Program och FHA Home Loan Program.

Du måste få fullständig information innan du köper ett hem, eftersom det är ett stort beslut och fatta fel beslut kan kosta dig tusentals dollar i framtiden.

VA bostadslån program vs FHA bostadslån programmet

VA bostadslån liknar många vanliga bostadslån men de har många stora fördelar som inte finns i konventionella lån såsom: du behöver inte en handpenning, kan din kredit värderingar vara lägre än vad som krävs för konventionella lån, och du kan “rullas” avslutande och lån avgifter tillbaka till inteckning vilket gör det en 100% finansiering lån.

FHA Home Loan Program är den mest populära av hem hypotekslån program för icke-veteraner och växer i popularitet på grund av den snäva bolånemarknaden idag.

De har några av samma fördelar av VA bostadslån såsom: de är lättare att refinansiera, mildare på kredit poäng för att kvalificera sig, och säkerligen lägre handpenning än konventionella lån. FHA bostadslån handpenning är för närvarande 3.5 av köpeskillingen i hemmet.

VA bostadslån behörighetskrav

En veteran kommer att få ett intyg om behörighet som utfärdas till av militären till kvalificerade veteraner. Det intyg om behörighet ska också omfatta rätten beloppet, vilket är den del av lånet som VA garanterar. Du kan få intyg om behörighet från VA eller du kan ha din bolåneinstitutet få det för dig på Internet.

En stor skillnad från en VA hem hypotekslån och en HUD FHA lån är nästan vem som helst kan få en FHA hypotekslån, bara människor som är eller har varit i det militära kan vara en VA hypotekslån.

Det finns inga inkomstgränser för FHA lån, men det finns gränser för hur mycket en person kan låna och det varierar från varje län i landet. Du kan ta reda på från din utlåningsföretagets vad gränsen är i ditt område.

VA hem lån har gränser för hur mycket du kan låna men gränserna kan nu gå upp till $ 729,000 i vissa delar av landet.

En annan skillnad från FHA lån och VA lån är VA inte kräver en premie försäkringar för hypotekslån kallas PMI. FHA lån kräver försäkringar för hypotekslån (MIP). Genom att få en VA bostadslån kommer du att spara denna kostnad, som kan vara ganska dyrt under åren.

VA bostadslån är vettigt om du är en kvalificerad medlem eller veteran av militären och de gör att du kan dra nytta av dagens mycket låga ränta plus att du kan köpa ett hem med 100% finansiering.

Om du inte vill ta itu med den lilla krångla med VA eller om du inte har tillgängliga VA rätt sedan en FHA bostadslån kommer att göra det bästa bemärkelse.

Oavsett om du väljer Veteran Program bostadslån eller FHA Home Loan Program du kommer att behöva arbeta med en godkänd inteckning långivare som kommer att hjälpa dig genom inteckning och avslutande processen.

Att äga ett hem är fortfarande den amerikanska drömmen och regeringen har två stora program som hjälper dig att uppnå den drömmen, så att få mer information om Veteran Home Loan Program och FHA Home Loan Program och gör att amerikanska drömmen hända för dig!