VA bostadslån med dålig kredit ett prisvärt alternativ för veteraner

För militära veteraner, kan återvända till det civila livet vara svårt. Inte nog med att de måste hitta arbete, men kostnaderna för livet och leva måste uppfyllas. Att hitta ett nytt hem då, med spöket av dåliga krediter som hänger över dem, är en utmaning, precis som det är för resten av oss. Komma VA bostadslån med dåliga krediter gör övergången lite enklare.

Även om det är aldrig lätt att få personliga eller hem lån med dåliga krediter, VA bostadslån erbjuder ett antal pauser som gör att köpa ett hem när ut ur militären mycket mer möjligt. Men, även om bostadslån som garanteras av VA kan ge veteraner en välförtjänt uppsving, det finns en definitiv kriterier som måste uppfyllas för.

varför va lån finns

VA lån har funnits sedan slutet av andra världskriget, när den amerikanska regeringen som behövs för att tillhandahålla ett sätt för veteraner kunde komma framåt när de hade återvänt till civilt liv. Utbudet av lån är omfattande, från VA personliga lån till VA bostadslån, med dålig kredit något som de sökande inte behöver oroa sig alltför mycket.

Att VA, eller Institutionen för Veteran Affairs, garanterar en fjärdedel av lånet summan innebär att risken avsevärt minskat. Som ett resultat, kan dåliga krediter VA bostadslån fästas vid låga räntor, och med ett lägre än normalt handpenning på fastigheten.

Till exempel, en $ 200.000 hem lån som garanteras av VA översätter till en $ 150.000 oberoende inteckning, med en deposition på kanske bara $ 15.000 krävs för att säkra den. Därför står låntagaren amorteringar på $ 135.000, vilket är betydligt mer hanterbar.

Kriterier för en VA lån

Genom att närma sig VA, bostadslån med dåliga krediter är mycket mer uppnåeliga för dem som har tjänstgjort i det militära. Detta är på grund av den särskilda ersättningen som hjälper till att göra hela skulden mer hanterbar, med 25% av lånet faktiskt garanteras av VA.

Men som är fallet med varje lån, det finns vissa kriterier för att uppfylla innan dåliga krediter VA bostadslån kan godkännas. Tre i synnerhet är viktiga. För det första kan den sökande inte har en historia av betalningsförsummelser inom 12 månader från dagen för ansökan.

Det andra måste det finnas några konkurser arkiveras under en period av 2 år före ansökningsdatum. Eventuella konkurser tidigare som sedan kan övervägas, men är inte dödlig för några chanser.

Slutligen, för att ha en chans att få ett bostadslån som garanteras av VA, måste sökanden bevisa att de har regelbunden, heltid och har en säker inkomst som kan täcka återbetalningar av lån.

få en VA lån

Inte alla traditionella långivare, som banker och kreditinstitut, erbjuder VA bostadslån med dåliga krediter en faktor. I själva verket är de mer allmänt tillgängliga från mindre långivare som är specialiserade på nischmarknader. Dock är det mest effektiva sättet att hitta långivare som erbjuder dåliga krediter lån VA hem för att använda internet.

Mångfalden av online långivare är stort, ökar möjligheten att hitta ett bostadslån som garanteras av VA som uppfyller just dina behov.

Naturligtvis är det viktigt att alla potentiella långivare kontrolleras noggrant, så rådfråga Better Business Bureau för att se till att de är tillförlitliga. På så sätt kommer den VA bostadslån med dåliga krediter vara krångel avgift även efter att det har godkänts.