VA bostadslån efter konkurs – vidta åtgärder för att få lånet du behöver

Många veteraner i dessa dagar är att finna att när de lämnar tjänsten köper ett hem är nästa steg. Drömmen om att äga en egen plats efter att ha rest runt i världen i det militära är riktigt tilltalande. Du kanske vet om VA bostadslån och undrar vad hjälp de kan erbjuda dig. Men om du har dålig kredit på grund av konkurs kan du också orolig för att din dålig kredit värdering kommer att diskvalificera dig från fördelarna med en VA hem inteckning.

Kreditkontroller av VA

När du vill ansöka om ett bostadslån genom en VA sponsrad långivare, kommer de att se över din kredit som med alla andra lån. Närvaron av ett kapitel 7 konkurs är den största punkten mot dig med att få de pengar du behöver. Kapitel 7 är när alla skulder har avtjänats utan någon form av återbetalning.

Generellt måste du vänta i minst två år efter konkursen behandlas för att ens överväga att få ett lån. Däremot kan de omständigheter som konkurs (såsom medicinska räkningar) påverkar sannolikheten att få ett lån förr. Generellt, om omständigheterna var utanför din kontroll och inte bara ett resultat av dålig ekonomisk planering och obetänksamma utgifter, du är mer sannolikt att få en VA lån trots din Kapitel 7 status. Samma regler för kapitel 7 skall gälla i fall av avskärmning.

Det är viktigt att notera dock att de som har lämnat in kapitel 13 konkurs, vilket är när det fortfarande finns en viss återbetalning på plats vid en lägre hastighet, kan ansöka om VA bostadslån tidigare än de med kapitel 7. Den enda protest av att få en VA bostadslån med kapitel 13 om din post är att du måste bevisa minst 12 månader av aktuell återbetalning på de lån som återstår efter konkursen.

vidtar åtgärder för att förbättra ditt resultat

Ett av de bästa sätten att se till att du kan få VA bostadslån som du vill är att ta koncentrerade steg mot att förbättra din nuvarande kredit värdering. På så sätt kommer långivarna att se att du har reformerat dina vägar och är redo att ta på sig ansvaret att äga ett hem. Denna process börjar efter avslutad konkurs pappersarbete och gå igenom domstol. På denna punkt är det viktigt att se till att de tre stora kreditbyråer – TransUnion, Equifax, och Experian – har din konkurs på deras rekord och har tagit bort dina gamla skulder.

När detta är klart, ska du ta ut minst två nya spärrade konton kreditkort för att hjälpa till att bygga upp din ekonomiska rekord efter konkursen. Säker kreditkort ges till dig när du sätter kreditbeloppet (500 $ är en bra siffra) med företaget. Du gör sedan inköp med korten och återbetala dem varje månad. För att hjälpa till att bygga kredit, bara göra inköp upp till 50% av krediten (250 $) och återbetala totala summan varje månad. Din kredit kommer att förbättras snabbt med denna metod.

få ett säkert kort

Den goda nyheten är att säkra kreditkort är allmänt tillgängliga online genom privata långivare. Göra en enkel webbsökning för begreppen säkra kreditkort ger dig bokstavligen dussintals långivare att välja mellan som kan hjälpa dig i dag. Efter konkurs, kan få VA bostadslån som du behöver kan vara tufft, men att bygga din kredit över tiden genom en säker kreditkort hjälpa till att snabba upp processen.