VA bostadslån 3 fördelar som gör dem oslagbara

Tillgången på VA bostadslån är något av en Gud-skicka för många nuvarande och tidigare militärer och kvinnor som vill köpa sitt eget hem. Dessa lån är prisvärda, så att dålig kreditvärdighet kan ignoreras, och även små löntagare kan säkra ett hem för sig själva och sin familj.

Den främsta fördelen med att låna från VA är att den produkt som de tillhandahåller är en låg ränta inteckning, en som är dramatiskt billigare än de vanliga alternativen. Men medan botten räntorna är en fördel, det finns fler faktorer som garanterar affären är ganska mycket oslagbar på marknaden.

I själva verket, jämfört med bostadslån tillgängliga från de vanliga inteckning leverantörer, kan besparingar på räntor och avgifter än $ 50.000 under hela livstiden för lånet.

Ett. ingen handpenning eller extra kostnader

Förmodligen den största fördelen VA bostadslån har över de andra alternativen är det faktum att ingen handpenning krävs. Normalt är ca 5% av köpeskillingen som krävs som delbetalning, så ett hem värt $ 150.000, till exempel, skulle kräva en engångsbetalning på $ 7.500. Beroende på långivare och värdet på fastigheten, kan denna andel varierar mellan 3,5% och 10%.

Även gäller många av de extra kostnader som kommer med ett så stort lån inte. Dessa kan variera mellan skatter och avgifter spärrade till titel och husägare försäkring. Även låg ränta inteckningar kan hamna kostar mer på grund av dessa faktorer. Men en bra inteckning mäklare kommer att se till att det är säljaren som plockar upp dessa avslutande kostnader.

Övriga avslutande kostnader i samband med bostadslån är avveckling avgifter, dokument avgifter förberedelse, advokatarvoden, sanning-in-utlåning redovisningsförklaringarna, och en mängd tredjeparts avgifter. Men VA kommer att se till att dessa kostnader hålls nere till ett minimum, vilket gör affären mycket mer prisvärd.

2. köpa tillstånd

Vanligtvis bostadsköpare måste få en bedömning av den egendom som de är intresserade av att köpa, bara för att vara säker på att det är värt priset som har fastställts. Detta kostar pengar varje gång det sker, men med en VA bostadslån, är denna tjänst som tillhandahålls av VA som en del av inteckning affär.

Tanken är att veteraner som söker ett nytt hem är skyddade från de hajar som är verksamma på marknaden. Och medan en bedömning kan alltid göras oberoende (om så önskas), försöker VA att se till att fördelen med en låg ränta inteckning inte går förlorad genom faktorer. Det är därför de utfärda ett rimligt värde.

Denna tjänst sträcker sig till ett riktigt hem inspektion, för att bekräfta att fastigheten når acceptabla nivåer av inhabitability. Så, liksom bostadslån, är saker som en fullständig inspektion av VVS-system och bygga grunden tillhandahålls.

Tre. skydda låntagaren

Även efter att säkra en inteckning och köpa ett hem, kan låntagaren vara föremål för extra avgifter och sanktioner. Men med en VA bostadslån, är låntagaren stor del skyddas mot orimliga priser, om de inte skyddas helt mot straff.

Till exempel VA se till att låntagarna inte behöver betala någon förskottsbetalning straff, medan den förtida återbetalning av lånet i sin helhet skulle normalt föranleda påföljder för tiotusentals dollar.

Detta kan effektivt ta bort fördelen med en låg ränta inteckning, så kan de så kallade punkter (penthouse) som långivare ofta betalt för att hitta bostadslån i första hand. Dessa avgifter är täckta av VA för att hålla kostnaderna nere också.