utvärdera bolåneinstitut

Utmätningar i fastighetsmarknaden har gjort det svårare att få ett bostadslån om din kredit värdering är inte upp till vissa långivare standarder. Med kollapsen av subprime-marknaden, långivare är flitigare och mer strikt med sin utlåning normer. Kastas in i mixen är skrupelfria långivare.

Ja, du måste vara försiktig när du ansöker om ett bolån. En ledtråd som en långivare är skrupelfria är skrytsamma annonser som säger att de lånar ut till vem som helst och andra sådana annonser. Om ingen är vänt nedåt, så något är fel med detta företag. De får heller inte avslöja sina avgifter. Aldrig överväga en långivare som inte kommer att lämna ut sina avgifter. Om de gör redovisa sina avgifter till dig, se till att du har långivaren skickar de avgifter till dig i skrift. Har aldrig underteckna ett kontrakt för ett bostadslån utan att förstå alla inblandade avgifter. Tumregeln är alltid, “Om det är för bra för att vara sant, så är det.” Håll dig borta.

Att hitta en bra långivare är ganska lätt om du vet vad du ska leta efter. Först av allt, be familj, vänner och grannar om de har haft en bra upplevelse med en viss långivare. Du behöver inte alltid använda lokala banker och låneinstitut, men, är det oftast lättare att ta reda på om de är seriösa. Om familj, vänner och grannar inte kan ge en ansedd långivare, sök på nätet för långivarna. Några kännetecken för en ansedd långivare är Better Business Bureau (BBB)-ikonen på långivarens hemsida.

En annan indikator är något branschen varumärken och sammanslutningar noterade på webbplatsen. Dessa föreningar har vanligen en plats på sina webbplatser där du kan kontrollera det anseende som en viss medlem. Se till att du gör din due diligence och kolla in en långivare noggrant innan du skriver på den streckade linjen.

När du hittar fem eller sex bra långivare, gäller att se vem som kommer att ge dig den lägsta räntan och debitera de lägsta avgifterna. Om du bad om alla sina avgifter, vet du redan vad deras avgifter kommer att bli. Om du ansöker om flera bostadslån inom en kort tidsram – inom tio dagar – din kreditvärdighet är normalt inte påverkas. Det kommer att bli uppenbart på din kredit rapport som ansökt om lån var alla en del av en verksamhet. Dessutom kan du förklara detta om det någonsin blir en fråga för eventuella framtida lån.

Några faktorer att tänka på är om det kommer att bli en straffavgift för att betala av dina lån i förtid, och om du kommer att debiteras privata försäkringar för hypotekslån (PMI). PMI är dyrt och kan sätta din månatliga betalning till ett område som inte är överkomlig för dig. Om du betalar med 20 procent eller mer, då PMI bör inte vara ett problem.

Grattis! Nu när du har hittat bra långivare, jämfört alla sina avgifter och fann de som kommer att förse dig med de lägsta räntorna, är du redo att välja en långivare.