utlåning och lån för små lägenheter

Det är den gamla vanliga frågan som kommer upp då och då, –
“Ska jag köpa den lägenhet?”

De är oftast marknadsförs med en mycket attraktiv ränteavkastning dock att ibland är där de goda nyheterna slutar.

Här är några av “brus” som omger dem-: “De kommer inte att låna ut mot små innerstaden studiolägenheter, kommer du inte få godkännande om golvet storlek är mindre än 50 kvm, Studentlägenheter är inte ett alternativ, Vissa långivare kommer inte att låna på lägenheter i stora komplex, hotell eller motell konverteringar är inte bra, platsen för den enhet inom den komplexa viktig

Samtidigt som bara “brus” några av dessa punkter är något giltigt.

Den senaste kreditkrisen har bromsa en hel del utlåning totalt och små lägenheter har inte varit skyddade från detta

Det största hindret är oftast långivarens försäkringar för hypotekslån (LMI).

Det är de införande alla restriktioner som skickas till banken.
Om du behöver LMI det är där det hårda arbetet börjar

häck:

Title. Strata / stratum titel är normalt godtas, liksom “grupp” titlar. Mortgage försäkringsgivare är vanligtvis inte rädd för företagets titel och kommer att låna ut, men de kan sänka sin LVR.

Storlek: Även om detta inte kan vara viktigt att långivaren, kan du förvänta dig inteckning försäkringsgivaren att ha minimigränser på golvytan. Alltid sträva efter att undvika lägenheter med en yta på mindre än 50 kvm. Det måste vara 50 kvm verklig “vardagsrum” (ej balkong och bilplats etc). I särskilda fall kan sträckas ned till 40 kvm men egenskapen skulle behöva vara i ett “blue-chip huvudstadsområdet”. Banken får inte ålägga en yta gräns, men konstaterar att LMI kan misslyckas ansökan av just det skälet.

Läge i utvecklingen / komplexet. En viktig faktor kan vara om det är i ett bra läge i utvecklingen eller om det är på den mörka skuggade bullriga bakre hörn av komplexet.

Byte från kommersiell eller industriell till bostäder. Hotell konverteringar, uthyrning semesterhus och lägenheter med städservice (kommersiella) uthyrning snarare än bostäder faller under helt olika utlåning krav (möjligen kommersiell). Så om de byggs om du inte kan få finansiering tills konverteringen är klar ger den uppfyller fullmäktiges föreskrifter och allmänna långivarnas krav, kommer de flesta långivare gå vidare, men det kan vara en minskad LVR eller restriktioner för LMI. Den största orsaken är att du är beroende av utförandet av fondbolaget tittar efter lägenheter.

Antal lägenheter i en utveckling: Det kan finnas en gräns för antalet lägenheter inom en utveckling som du kan sätta upp för försäkringar för hypotekslån.

Banken kan begränsa utlåning på sex lägenheter i någon utveckling eller begränsa utlåningen till högst 25 procent av en utveckling

Vill du en lån investering lägenhet? Kontakta oss här och låt oss hjälpa dig.

—— Fler hoops? du skojar ——
Här är några extra fälgar som du kan ha att hoppa igenom för finansiering:

-Mer noggranna värdering inspektioner och rapporter.

-En lägre LVR (70 till 80 procent max, även om vissa, oftast andra långivare än banker, bara gå till 60 procent)-en högre insättning krävs.

-Minskad mängd maximal inteckning.

-Dyrare LMI om ens tillgänglig.

-Minskad ersättning av hyresintäkterna för att möjliggöra längre vakanser.

-En uppmaning till ytterligare eller cross-säkerhet (se tidigare inlägg här).

-Regelrätt avslag på ansökan i värsta fall!

Grunderna för fastigheter fortfarande viktiga, inte nödvändigtvis att det finns en studio lägenhet. Det finns massor av enrummare som har fördubblat sitt värde över 10 år. Enheten min har stora hyra avkastning låg vakans och placeras mycket väl så lite av hårt arbete och forskning i början kan löna sig på sikt!

så där nu->

Kommer din lägenhet kvalificera sig för finansiering?