utländska mortages

Om du är intresserad av att köpa en fastighet utomlands finns det vanligtvis tre alternativ för finansiering. Det första och enklaste är att betala kontant. Många människor antingen inte har pengar i handen för att göra detta, eller föredrar att sprida betalningarna över en längre tidsperiod med en inteckning. Om att gå den vägen, kan du få en inteckning i ditt hemland baserat på eget kapital i ditt nuvarande hem eller egendom. Ett ökande antal utländska köpare, dock är finansieringen med en inteckning i det land där deras inköp.

När få en inteckning i ditt hemland, behöver du bara oroa växelkursen vid tidpunkten för köpet. Efter betalning till säljaren, kommer alla dina betalningar vara i din vanliga valuta till en bank i ditt land. Beroende på valutakursen vid tidpunkten för köpet, kan detta vara en bra affär för dig. Oavsett om du väljer att göra detta också beror på banksystemet i ditt inköpslandet.

Om du vill finansiera din utländska fastighet med ett utomeuropeiskt inteckning, finns det några saker att vara medveten om. Många länder har moderna banksystem som möjliggör utökade bolån på någonstans mellan 20-30 år. Du kan ansöka om och få en inteckning i dessa länder, och processen är ofta ganska enkelt. Vissa länder fortfarande inte har ett banksystem som kan hantera bolån, medan vissa inte tillåter utländska och långsiktiga lån. Det är viktigt att kolla in situationen i ett land innan sökprocessen så att du vet hur man bäst ska gå vidare.

Fluktuerande valutakurser är det största problemet vid finansiering utomlands. Dessa räntor kommer att påverka hur mycket du måste betala i din egen valuta. Om du måste överföra pengar regelbundet från Storbritannien eller något annat europeiskt land till en utländsk bank, måste du ha dina pengar växlas till bestämmelseorten valutan. Om, å andra sidan, är du tjäna inkomst i inköpslandet, såsom från hyresfastigheter, är det lätt att hålla den i det landet och betala banken direkt.

Ta osäkerhet bort med hjälp av en valuta specialist

När du köper fastigheter utomlands, göra regelbundna betalningar utomlands eller andra utländska transaktioner pengar är det viktigt att få råd specialist valuta. Detta gör att du kan få de bästa valutakurser. Vi vill alla göra våra pengar gå längre du inte behöver vara i händerna på penningmarknaden eller bankerna.

Utomeuropeiska bolån är ett specialiserat område och det är ett område som kräver god oberoende rådgivning. Den utländska köpare har alternativ att göra och dessa är bäst undersöks med en oberoende finansiell rådgivare med kompetens inom området för utomeuropeiska egendom.