utländska inteckningar hålla sig flytande

Med nuvarande ekonomiska klimatet är det nästan omöjligt att få en inteckning i det här landet, är den ökade levnadskostnader allt vi hör om dessa dagar och det har haft en dominoeffekt på nästan varje aspekt av modern livsstil. Att få en inteckning om du är en första gången köpare är extremt svårt med banker när satserna så högt och är extremt selektiva över vem de lånar ut pengar till.

Även om det är verkligen tufft i Storbritannien, otroligt, är några företag söker nu ytterligare ett fält när de väljer inteckning marknader. Dessa bolån är för hus på den europeiska kontinenten där vissa inteckning rådgivare har rapporterat att trots all anarki över inhemska bolån, är utländska inteckningar bara bra.

En inteckning rådgivare uppgav att de senaste oroligheterna över inhemska bolån har haft liten effekt på köp av fritidsbostad eller människor flyttar utomlands, går så långt som att säga att utländska bolån har varit den mest eftertraktade inteckning leder under de senaste sex månaderna.

Office of National Statistics har uppskattat att det sannolikt kommer att vara 275.000 utländska fastighetsägare i Storbritannien och detta antal förväntas stiga under de kommande åren. Just nu folk kan vara ute efter att få ett billigare levnadskostnader och genom att flytta till ett europeiskt land verkar vara den bästa idén och utländska bolån är utan tvekan nyckeln till att uppnå detta.

För närvarande de bolåneinstitut som handlar med utländska inteckningar testar vattnet med vanliga utländska hemmamarknader såsom Spanien, Frankrike och Italien. Dessa är oftast platser där människor som antingen söker en sommarstuga eller pension egendom kommer att gå till och genererar mest intresse från de brittiska medborgare längtar efter att komma bort från regnet och galen bensin och livsmedelspriser. Det förväntas att senare under året nya platser fritidshus som Dubai, Bulgarien och Marocko kommer att vara öppen för brittiska egendom köpare att investera med utländska inteckningar också.