utländsk mortgages.new horisonter

Det har skett en enorm boom i utomeuropeiska egendom ägande. Vare sig för personligt bruk som en familj, semester eller pension egendom eller som en förvaltningsfastighet, visar marknaden inga tecken på avmattning.

I spänningen av att göra beslutet att gå vidare, är det lätt att förbise betydelsen av att ta professionell rådgivning när det gäller den rättsliga situationen.

Lagen i fråga om egendom och inteckningar utomlands är mycket annorlunda än i Storbritannien. Lokala rutiner, seder och regler är mycket olika och varierar från land till land. En av de vanligaste misstagen som görs av människor som köper fastigheter utomlands är att anta att allt kommer att vara liknande till Storbritannien och det kan vara elaka chocker i butiken när verkligheten mycket annorlunda rättssystemet slår dem. TV-program har belyst problem bevisar ägandet, brist på bygglov eller planer för tre lane motorvägar skär nästan skär genom trädgården.

Det behöver inte vara så här. Expert rådgivare är i stånd att vägleda köpare genom labyrinten av utländska fastighetsköp och att hjälpa dem att få oberoende och specialiserad rådgivning från professionella människor som lantmätare, arkitekter och de viktiga advokater.

Såvitt finansiering av inköp, är det vanligt att tänka antingen höja pengar på befintliga brittiska fastighet eller alternativt att ordna en inteckning med utländsk egendom som säkerhet, via en utländsk långivare.

Förutsatt att du äger egendom i Storbritannien och köper din utomeuropeiska egendom som fritidsbostad eller investeringar, den enklaste vägen att ta skulle vara att ordna ett lån på eget kapital i ditt hem. Genom att släppa detta kapital du skulle kunna slutföra någon affär utan onödigt dröjsmål.

Alternativt kan det vara möjligt att få en bättre ränta genom att höja en inteckning på utomeuropeiska egendom du planerar att köpa. Det är en extra fördel i detta alternativ, i det att äganderätten av fastigheten skulle kontrolleras av långivaren, som skulle se till att alla övriga aspekter av köpet skulle vara i ordning, till exempel registrering i köparens namn, värdering och kontroll av en byggnad intyg, regler och bygglov.

Europeiska räntor är generellt lägre än i Storbritannien. På grund av detta, med spanska egendom, är de flesta köpare rekommenderas att ta ut en Euro inteckning, men tekniskt kan du välja alla större valutor. Om att köpa fastighet i Frankrike eller Italien då en Euro inteckning krävs.

Euro amorteringar måste vara i euro. Det kommer att finnas några valutafluktuationer och detta bör beaktas vid planeringen av din månatliga avbetalningar.

Din rådgivare kommer att kunna hjälpa dig med valet av vilken inteckning är för dig. Till exempel, om du tänker hyra ut din spanska fastighet via en spansk agent, kommer alla intäkter att vara i euro. Hyra emot kan betalas till ett spanskt bankkonto för att hjälpa till att finansiera amorteringar och därmed undvika eventuella fluktuationer i valuta vid överföring pengar varje månad. Självklart i det här fallet en Euro inteckning vettigt.

En sterling inteckning skulle undvika fluktuerande valuta problemet om egendomen är enbart för personligt bruk och det finns ingen utländsk inkomst. Men de besparingar på räntor gör fortfarande en Euro inteckning ett attraktivt förslag.

För hjälp på utländska lån, rekommenderar vi starkt att du ta lite vägledning från experterna. Detta kan hittas genom att gå on-line för att hitta en mäklare, där du hittar deras kunskap om hela utländska fastighetsmarknaden ovärderlig.