utforska omvänd inteckning och nackdelar

Många äldre villaägare har spenderat år att bygga kapital i sina hem. I själva verket har några pensionärer lagt så mycket pengar i sina hem som sitt pensionssparande är inte riktigt där de hoppades att det skulle vara. För att komplettera sina besparingar, är seniorer väljer nu att använda sina hem kapital för att finansiera sin pension. Detta är möjligt genom användning av ett finansiellt instrument som kallas en omvänd inteckning.

Med en omvänd inteckning är seniorer över 62 år får låna en del av deras hem kapital. Låntagare kan välja att ta emot deras eget kapital som en klumpsumma, i månatliga rater eller som en kredit. Vad gör omvänd inteckningar sådana populära pension verktyg är det faktum att pensionärer inte är skyldiga att betala tillbaka sina lån så länge de är kvar i sitt hem. Fortfarande, innan man beslutar att ta en omvänd inteckning, bör seniorer noggrant överväga alla omvänd inteckning och nackdelar.

ta en närmare titt på omvänd inteckning och nackdelar

När forska omvänd inteckning och nackdelar, kommer pensionärer inser snabbt att dessa lån är ganska komplicerad. Seniorer som väljer att få en omvänd inteckning måste stanna i sitt hem under hela sitt lån. Låntagare som väljer att sälja sina hem eller permanent flytta in i en ammande anläggning kommer att krävas för att betala sina långivare. Det är också viktigt att låntagarna behålla tillståndet i deras hem, betalar sina fastighetsskatt och hålla dig uppdaterad om deras husägare försäkring. Underlåtenhet att göra detta kan också leda till att lånet förfaller.

När man diskuterar omvänd inteckning och nackdelar, är det också viktigt att ta upp frågan om avgifter. Låntagarna kommer att förväntas betala ränta på det belopp som de lånar, plus utgående kostnader, inteckning försäkringspremier och några andra avgifter i förskott. Även om dessa kostnader normalt finansieras i lånet, bör seniorer vara ändå medvetna om att omvänd inteckningar, liksom alla andra bostadslån, kommer till en kostnad.

är omvänd inteckningar värt kostnaden?

Lyckligtvis, medan omvänd inteckningar har sina nackdelar, de erbjuder också flera värdefulla förmåner. Till exempel, omvänd inteckning intäkter är skattefria och kan skräddarsys för att möta låntagarens behov. Låntagare som måste använda sina intäkter för att betala tillbaka sina befintliga inteckning balans kan få sina pengar som en klumpsumma, medan de som vill komplettera sina pensionsinkomster kan välja att få månatliga betalningar.

Dessutom, till skillnad från vanliga bostadslån, kan en omvänd inteckning vara aldrig under vattnet. Så länge som låntagare hänga med sina skyldigheter, kan de aldrig tvingas ut ur sina hem. När det blir dags att betala tillbaka lånet, kommer låntagarna inte förväntas betala mer än deras hem är värt. Även om värdet av ett hem överskrider sina lån balans, låntagare eller deras arvingar får behålla resterande kapital. Även om det är viktigt att beakta både omvänd inteckning och nackdelar, många pensionärer finna tröst i det faktum att deras arvingar aldrig kommer att fastna med en räkning på grund av deras omvänd inteckning.

Efter genomgång av omvänd inteckning och nackdelar, många äldre tycker att fördelarna uppväger nackdelarna. För många äldre, vilket eliminerar deras inteckning balans gör all skillnad i sin pensionering år. Även om dessa lån inte kan vara rätt för alla, de bevisar fördelaktigt för ett stort antal pensionärer.