utah inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Utah

Kanske du köper ditt första hem i Utah, eller kanske du flyttar till Utah från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på Utah bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i Utah:

Medianvärdet priset på ett hem i Utah är $ 146.100. Nyligen har hem i Utah har uppskattar till priser under riksgenomsnittet. Därför är överkomliga gynnsam i delstaten Utah. Räntorna i Utah är under riksgenomsnittet, och jobb tillväxttakt är den tredje högsta i landet.

Priset på bostäder i Utah varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel, i Salt Lake City, Utah, var medianvärdet priset för en bostad i sommaren 2005 $ 262.000, men i Provo, Utah, medianen priset för ett hem var $ 236.000, och i St George, Utah, var det $ 200.000.

I Utah, är inteckning finansiering och reglering övervakas av hypotekslån och Service Act. Långivare och mäklare är inte tillåtet att ladda Utah låntagare några avgifter när lånet behandlas. Dessutom, på lån stängning, måste långivaren förse låntagaren med någon information om saldot på ett spärrat konto, obetalda balans av hypotekslån, och datum och belopp för alla betalningar som krediteras till låntagarens konto.

Utah invånare kvalificera sig för både statliga och federala bostäder program. Delstaten Utah erbjuder nedan marknadsmässiga lån ränta till låg eller måttlig inkomst invånare som köper bostäder i kvalificerade landsbygden.