upptäcka vad är en omvänd inteckning

Om du är en senior som vill skaffa finansiering för att hjälpa till i pension, kanske du har hört termen omvänd inteckning. Det finns fortfarande en hel del förvirring och missuppfattningar kring denna finansiella produkt. Här kan vi svara på frågan “Vad är en omvänd inteckning?” Efter att ha läst detta bör du kunna avgöra om detta är ett alternativ som är värt att sträva efter.

En omvänd inteckning kan du vända det egna kapitalet i ditt hem till kontanter. Det är endast tillgängligt för personer i åldern 62 år eller äldre, så det tenderar att användas av pensionärer som ett sätt att komplettera sin inkomst.

Du kan ta emot betalning i form av en kontant klumpsumma, en kredit eller en månadsinkomst. Den attraktiva sak för många kunder är att det finns inga månatliga betalningar att göra, till skillnad från en vanlig inteckning. De pengar som dras ned är skattefri.

Det finns många baby boomers kommer upp till pensionsåldern som inser att den inkomst som de kommer att få under sin pensionering inte kommer att vara tillräcklig för att leva på. Detta har lett till att det finns ett stort ökat intresse för omvänd inteckningar.

De pengar som samlas kan användas för något ändamål. Detta inkluderar att komplettera befintliga pensionsbestämmelser, betala för sjukvård eller utför ändringar till huset som att installera en ramp eller nere dusch. Du kan även använda pengarna till att åka på en resa för livet eller köpa en ny bil.

Även om detta låter väldigt lockande, finns det några nackdelar med att en omvänd inteckning? Det viktigaste är mängden eget kapital i fastigheten kommer att minska när du kommer att sälja den. Det kanske är viktigt för dig om du planerar att ha dina barn ärver ditt hus.

Det finns massor av användbara resurser för dig att ytterligare lära sig om omvänd inteckningar. Du kan välja att tala till bostäder kurator eller hitta resurser på nätet.