uppskatta avslutande kostnader på din inteckning

Hallå där första gången hem köpare, tack för att stoppa in och läsa denna viktiga artikel om hur man kan uppskatta avslutande kostnader för din inteckning. Som ni kanske vet, kan inteckning avslutande kostnader smyga verkligen upp på dig och slå dig i huvudet om du inte är beredd på förhand.

Det är mycket viktigt att du får en korrekt god tro uppskattning när de ansöker om en inteckning. Som med den 1 januari 2010 har reglerna om god tro beräkningar har förändrats. Vad HUD gjorde är de ändrats god tro uppskattning att göra det bättre för kunden. Juryn är fortfarande ute på det, många tycker att det har komplicerat situationen en hel del.

För det mesta långivare inte är nöjd med den nya GFE och långivarna säga att det gör det mycket svårare för dig som kund att faktiskt uppskatta din stängning kostnad. Detta skulle också kunna kosta konsumenterna mer pengar i ansökningsavgifter (som HUD också förändrats) för att hindra oärliga långivare från lowballing räntorna bara för att stjäla framtidsutsikter.

Vad står GFE för? Det betyder “god tro uppskattning”, och detta är ett mycket viktigt dokument som en långivare måste ge dig inom 2 till 3 dagar att göra en låneansökan. Själva ordet “god tro” bör berätta att det inte är en faktisk kostnad, men en nära uppskattning. Den faktiska kostnaden kan vara högre eller kanske ännu lägre när du kommer till den sista tabellen, inte långivaren inte alltid har fullständig kontroll över kostnaden tills de kommer närmare till stängning, så det kan vara skäl för en skillnad i siffrorna. Alla de nya reglerna med några få undantag har faktiskt skapat en ny huvudvärk för långivarna.

Om du försöker räkna avslutande kostnader för dig i förväg, kommer du att ha en mycket bättre chans att veta vilka långivare som faktiskt ger det bästa erbjudandet och vilka som bara är inte bra och inte värt att ta itu med. Det sista du behöver är en mardröm efter stängning på grund av underskattad hem avslutande kostnader.

Så, om vi ska uppskatta stängning kostnad på din inteckning, låt oss börja med att lägga upp en del av avgifterna. Vissa kan ta ut en avgift låneansökan, även du kan förvänta dig en originering avgift, kan en dold kostnad dokumentsammanställning dyker upp på din GFE också. Likaså kommer du att ha kostnader titel stängning, översvämning försäkring, fastighetsskatt och andra kontroller som kan lägga till kostnaden också.

Medan uppskatta avslutande kostnader, måste vi också räkna in poäng. Du kanske undrar vad är poäng? Enkelt uttryckt en punkt motsvarar 1% av den summa pengar som du lånar från långivaren. Den enda anledningen till att du kommer att betala (er) är om du vill köpa ner din ränta. Många första gången hem köpare kan betala 1% eller 2% för att få en lägre ränta. Förresten, kan du skriva poäng av på din skatt, men detta är inte en bra anledning att betala dem.

Glöm inte de notarie avgifter, budfirma, pengar tråd överföringsavgifterna, hem bedömning, mätning, liksom andra hem inspektionsavgifter. Dessa är kostnader som ofta förbises av första gången hem köpare när uppskatta den totala avsluta kostnader på en ny inteckning.

Det är inte allt, det finns fortfarande andra avslutande kostnader. Vi måste också lägga titel avgifter, fastighetsskatt, kostnader spärrade, plus ett års värde av premier för din husägare försäkring. Var noga med att kontrollera dina egna regler egendom stat för att se om en fastighet advokat kommer att krävas. Om så är fallet, måste du räkna in advokatkostnader för!

Hur mycket kommer din handpenning vara? Kommer det att vara 20%? Om inte det finns en annan avgift som du måste tänka på. Om din inteckning belopp är mer än 80% av husets värde, då kommer du också att betala privata försäkringar för hypotekslån (PMI). PMI försäkring är att skydda långivare om du standard. Detta irriterande premie kommer att förbli där tills din utestående lån saldo är under 80% av värdet på fastigheten, såvida du får en FHA lån.

För många hem den genomsnittliga sista kostnaderna är omkring 4000. Men du måste hålla i minnet att detta antal beror på många faktorer och kan vara högre eller lägre för dig. Du måste tänka på lånets storlek, din ränta, vilken typ av lån program du har, och alla statliga och landsting föreskrifter.

Så när du uppskatta avsluta kostnader, glöm inte att omfatta någon kostnad som betalas av en tredje part. Till exempel, om du får en gåva eller ett bidrag från säljaren, är dessa kostnader som faktiskt täcks av dig, köparen, istället för säljaren. Detta är fallet även om du inte betalar dem själv. Normalt hittar dem på sidan ett av de nya tre-sidan GFE.

Så, förhoppningsvis kan du se vikten av att göra en god uppskattning av stänga kostnader för din nya inteckning. Genom att vara förberedd, kommer du inte ha några överraskningar när du kommer till den sista tabellen. En sista påminnelse, alltid be om en ny GFE en dag eller två innan stängning. På så sätt kommer du att veta din exakta avsluta kostnader och hur mycket pengar du behöver ta till stängning.