uppnå ekonomisk frihet refinansiera till en 15 år inteckning

Räntorna stiger. Nyhetsrapporteringen berättar om ökande hem försäljning och utmätningar inteckning. Du är finansiellt stabilt, men håller ett öga på räntorna. Ett bra sätt att spara pengar på ränta är att refinansiera till en 15 år inteckning. Naturligtvis kommer dina betalningar vara högre, men i det långa loppet kommer du en ansenlig mängd pengar på ränta. .

lånet bestämmer ränta besparingar

Om du har haft ditt hem under några år, och vill att refinansiera en 15 års fast ränta inteckning kan ge dig sinnesfrid längs wit betydande besparingar. Ditt lån kommer att vara fullt avskrivna, och räntan kommer inte att bli föremål för justering. Din huvudsakliga och räntebetalningar (P & I) kommer att vara konsekvent. Här är ett exempel på hur mycket du kan spara genom att konvertera från en 30 år inteckning till en 15 år inteckning.

Låt oss säga att du har en 30 år inteckning på 6,00%. Din ursprungliga inteckning belopp var $ 300.000. Du vill att refinansiera för det ursprungliga beloppet att betala av kvardröjande kreditkort och konsumenternas skulder, och funderar på en 15 år hypotekslån. Dina betalningar på 15 år lånet kommer att vara $ 2531,57, en skillnad på $ 732,92. Visst, det är en mycket högre betalning, men beroende på hur mycket skulder du refinansiera, kommer du ha lite extra kontanter tillgängliga för att möta betalningar. Innan du bestämmer dig för att utbetalningarna är för höga, anser att du kommer att spara cirka $ 209.293 i ränta jämfört med ett 30 årigt lån i samma takt!

refinansiering: en del av helheten

Alla har en unik ekonomisk situation, mål och prioriteringar. Om du funderar på en inteckning refinansiering, är det klokt att överväga hela din ekonomiska situation, inklusive skulder, förväntade behov, besparingar för college och pension, samt din nuvarande och framtida inkomster. Kontakta din finansiella rådgivare för att utveckla en plan som uppfyller dina behov nu och i framtiden. Refinansiering till en 15 år inteckning kan vara en del av din totala finansiella planen.