uppmuntrande tips för första gången hem köpare

En av de viktigaste sakerna att individer, par och familjer ingå i livet är att köpa sin första bostad. Medan fördelarna med att äga ett hem är omfattande, ger homeownership möjlighet att bygga upp eget kapital och tillåter individer att dra nytta av en av de största skattelättnader kända för konsumenterna. Nedan hittar du några tips för första gången hem köpare som vill göra de smartaste transaktionerna hem köp och investeringar för sin framtid:

betala av skulden

Även om det verkar vara en bra idé att spara så mycket pengar som du kan för handpenning på ett hem, ignorerar detta vanligt misstag för första gången hem köpare den gnagande behovet att betala av andra skulder först. extra pengar bör inledningsvis gå till att betala av kreditkort skuld och andra hög ränta ansvar. I det långa loppet kommer du att avsluta vidare som kreditkort skuld är dyrt och i slutändan begränsar din förmåga att spara.

räkna ut vad du har råd

För att du kan hantera den finansiella förpliktelsen att köpa din första hem, är det klokt att räkna ut hur mycket du har råd. Denna process kommer att omfatta hur mycket du kan låna och hur mycket av en handpenning krav du kan tillfredsställa. Vanligtvis, föreslås det att följa förutsättningen att din årliga inteckning betalning, skatter och husägare försäkring inte bör gå längre än 28% av din bruttoinkomst. Ytterligare monetära ersättningar bör du också räkna ut inkludera avslutande kostnader och potential för olika frågor hem reparation som ibland uppstår när du har flyttat in i din nya bostad.

lån handla

Lokalisera det bästa lånet för dina individuella omständigheter rekommenderas starkt och kan kräva lite forskning. En första gången köpare med fast anställning och god kredit kan köpa ett hus utan att förutsättningarna för att lämna en handpenning. Andra måste hitta lån som kommer att tillgodose deras nuvarande situation. Det är också viktigt att väga alla möjligheter, inklusive privata långivare och lokala institutioner banker när de fattar ett slutgiltigt beslut.

kreditoron

Vissa individer fruktar deras brist på perfekt kredit kommer att hindra deras förmåga att köpa ett nytt hem. Idag finns det fler och fler möjligheter att tänka på, såsom Fannie Mae “utökat godkännande” program, som hjälper konsumenter med skadade kredit rapporter kvalificera för bolån till konkurrenskraftiga priser (ibland två procentenheter lägre än andra former av finansiering). Övriga lån, såsom FHA-försäkrade alternativet presenterar inga inkomstgränser och är särskilt användbart för dem med låga till måttliga inkomster som vill köpa sin första bostad.

handpenning hjälp

Det finns biståndsprogram som hjälper låg-och måttliga inkomster familjer köper sin första bostad. Yngre bostadsköpare kan få ett bidrag eller i vissa fall lån ges till bostadsköpare med ett par förbehåll, inklusive överenskommelsen om att de måste stanna i hemmet under minst tre år. Handpenningen biståndsprogram vänder sig till konsumenter som tjänar mer än 80% av en regions medianinkomst.

framgångsrika hem sökningar

För att få en uppfattning om vilken typ av bostäder som finns för dig, kan man använda sökningar på internet för att bläddra hundratals listor, kolla in virtuella turer, och se massor av bilder och flygbilder skott av potentiella stadsdelar. Denna process kommer också att hjälpa dig att hitta den typ av hus och som du vill leva i. Nära 80% av alla hem sökningar börja med World Wide Web. Det är också viktigt att åka runt och inte ställa in ögonen på den första fastigheten du ser – det finns alltid något mer tillmötesgående precis runt hörnet.