uppgång och fall av bostadsmarknaden

Om det finns något jag kan berätta om bostadsmarknaden i Kanada just nu, AOS “Hur lite saker förändras!, Au Bostadsmarknaden i hela världen är i trubbel just nu och alla är panik, men jag tror det är viktigt att få lite perspektiv på denna situation. Bostadsmarknaden är alltid konsekvent på ett sätt, att det, aos aldrig konsekvent, de marknader boom och bust hela tiden!

Ett bra exempel på detta är bostadsmarknaden för 1950, AOS, marknaden var högkonjunktur, bostadspriserna har ökat, var saker och ting bra och sedan i slutet av 50, AOS arbetslösheten gick upp och marknaden kraschade. Återigen, i slutet av 80, AOS såg vi en blomstrande bostadsmarknad i Kanada och sedan räntorna skjutit i höjden och människor förlorat sina hus, denna situation påverkat hela bostadsmarknaden i Kanada och huspriserna tog ett dyk.

Några utomstående kraft gnista brukar s marknaden försvagas. På femtiotalet var det den växande arbetslösheten, på åttiotalet var den enorma ökningen av räntorna, och nu krisen i USA, som orsakades av dålig kreditgivning i inteckning industrin. Vad du bör komma ihåg är att ingen vill ha en dålig bostadsmarknaden i Kanada så regeringen och Bank of Canada kommer att göra allt i sin makt för att åtgärda problemet.

I själva verket, meddelade Bank of Canada nyligen att det kraftigt har sänkt dagslåneräntan genom sjuttiofem räntepunkter. Denna nedskärning sätter nu dagslåneräntan på sin lägsta punkt på 50 år. Förra gången priset var så lågt var 1958 då igen, som svar på bostadsbristen, var räntesänkning sporrar folk till att köpa ett hem i Kanada.

Allt detta är goda nyheter för husköpare och säljare, å ena sidan, om du köper ett hem i Kanada du dra nytta av billigare priser och billigare hus, och på andra sidan säljarna gynnas fler köpare. Det har också betydelse ant för säljare att komma ihåg att även om du säljer ditt hem i en ned marknaden är alla relativa eftersom du också köpa ett hem i samma marknad. Samma sak gäller för försäljning i ett blomstrande småhusmarknaden, ja, gynna dig genom att få ett högre pris för ditt hem, men du har fortfarande att köpa ett annat hus så att du köper ett hem i samma marknad på höjda priser.

Vi har redan sett kreditkrisen här i Kanada lossa lite. Ju sämre det var över nästan lika snabbt som det började, och det, AOS nästan som vanligt igen i inteckning industrin. I inteckning industrin, ser vi massor av konkurrens från långivare med ränta specialerbjudanden, och massor av tillgången på pengar för god kvalitet låntagare och hem. Om du är en första bostad är nu den tid du kommer att dra nytta av låga priser och billigare hus, vilket ger dig möjlighet att börja bygga välstånd genom eget kapital. Dessutom, om du äger ditt eget hem nu skulle vara en bra tid för refinansiering en inteckning till lägre priser eller till och med dra nytta av det egna kapitalet i ditt hem för att konsolidera skulder. När allt, det finns några fantastiska ränta specialerbjudanden ute nu och varför ska en första bostad är det enda som gynnas.

Därför, om du köper ett hem, köpa ett nytt hem, eller refinansiering en inteckning, inte rädd av bostadsmarknaden i Kanada svårigheterna är normalt och om det är nere just nu blir det upp igen senare.