uppföljning marknadsföring hur man stänger fler erbjudanden med mindre ansträngning

Ett flertal studier har visat att den största delen av försäljningen sker på eller efter den femte kontakten. Om du är en mäklare inteckning eller agent och du bara gör en eller två uppföljningar, tänk alla företag du förlorar. Inte följa upp med dina utsikter och kunder är det samma som att fylla upp badkaret utan att först sätta proppen i avloppet!

Men bli inte nedslagen om du är bland de 90 procent av inteckning proffs jag pratar med som inte gör någon uppföljning. Den goda nyheten är att du har gott om utrymme för lönsamma förbättringar. Konsekvent uppföljning skapar en förutsägbar och lönsam ström av potentiella kunder och klienter som behöver finansiering. Inteckning proffs att fånga upp potentiella kunder och följa upp med dem tills affären stänger njuta högre omräkningskurser och en högre andel av remisser än de som inte gör det.

Efter att ha frågat många inteckning proffs anledningen till att de inte följer upp jag ofta höra svar som, “Jag har inte tid att följa upp”, eller “Jag har tänkt att göra uppföljning, men jag har varit förvirrad om hur man kan genomföra det. “Dessa svar automatiskt kvitta röda flaggor som säger att de saknar en systematisk process för uppföljning. Problemet är inte att de inte har kapacitet att följa upp med framtidsutsikter och klienter, de bara inte har de system på plats för att göra det effektivt.

hur ser en bra uppföljningssystem ut?

En bra uppföljning marknadsföring system bör ha tre attribut. Först bör det vara systematisk, vilket innebär att uppföljningen görs på samma sätt varje gång. Andra bör det generera konsekventa och förutsägbara resultat. För det tredje bör det kräver minimal fysisk interaktion så att den körs, vilket betyder att den ska kunna köras på autopilot.

Låter som en dröm, inte sant? Inte bara kan det göras, det görs varje dag. Hemligheten för att följa upp marknadsföringen är att göra det automatiskt så att du inte behöver lyfta ett finger, men jobbet ändå blir gjort. Med dagens teknik är det enklare än någonsin. Automatisera din uppföljning processer ger dig mer tid att arbeta “på” din verksamhet snarare än “i” din verksamhet.

tre typer av uppföljningar

Det finns tre typer av människor du bör följa upp med:

1) Utsikter (personer som har svarat på din marknadsföring, men har inte lämnat in sin ansökan)

2) de godkännanden (personer som har lämnat in en ansökan, blivit har lånelöfte men ännu inte har köpt en fastighet)

3) Kunder (människor som har köpt sin egendom och affären har stängt)

Varje uppföljning budskap och erbjudande kommer att vara olika för varje typ av person.

Med utsikter du vill leda dem till nästa steg som är att fylla i en ansökan. Med pre-godkännanden du vill ge dem tips om hur man hittar sin “perfekta hemmet”. Och med klienter du vill bygga “top of mind Medvetande” så att de automatiskt kommer att ge dig sin återkommande och skickar varma remisser.

tre typer av uppföljningar

Din princip uppföljning marknadsföringsverktyg är:
1) telefon
2) direktreklam
3) e-post

Många inteckning proffs gör misstaget att hoppa rätt på telefonen för att följa upp, men gör de flesta utsikterna inte vill ha en påträngande säljbudskap genast och mest utsikterna har utbildats för att behandla alla “cold ringer” för att vara en påträngande försäljare. Istället bör du försöka att utveckla en förtroendefull relation med dina utsikter genom att snabbt skicka hjälp fri information såsom särskilda rapporter, guider finansiering eller tips häften.

Kom ihåg att alltid inkludera ett “nästa steg erbjudande” att följa dina pedagogiska resurser. Om nästa steg är att ringa dig för att fylla i en ansökan, sedan locka dem med ett “gratis ingen skyldighet samråd.” Folk gillar att gå igenom köpprocessen i baby steg, särskilt när man överväger att köpa hög biljett objekt såsom nya hem. Ditt erbjudande bör alltid hjälpa dem att ta nästa steg.

din uppföljning sekvens

Kraften i din uppföljning kommer att ligga i din uppföljning sekvens. Din uppföljning sekvens är en serie av kommunikation med dina utsikter som är “kopplade” tillsammans med varje meddelande bygger på det föregående meddelandet. Till exempel kan du börja din andra brev med att säga, “7 dagar sedan jag skickade dig en särskild rapport …” Referera vad du säger med vad du redan har sagt påminner dina utsikter att du bryr dig tillräckligt för att fortsätta samtalet.

För framtidsutsikter Jag rekommenderar uppföljning per telefon en vecka efter att du skickat dem din gratis rapport eller pedagogisk vägledning. Fråga dem om de har några frågor och om de skulle vilja att ni får dem “lånelöfte”. Med pre-godkännanden rekommenderar jag skickar dem två e-postmeddelanden per vecka med användare Köparen Tips. Och slutligen, med kunder rekommenderar jag skickar dem en klient nyhetsbrev varje månad som klocka-arbete via direktreklam. Detta kommer att säkerställa att du får deras återkommande kunder och spontana remisser.

hur man sätter uppföljande marknadsföring på autopilot

Vad jag ska avslöja för dig är nyckeln till att utveckla en kraftfull uppföljning marknadsföring system eftersom det övervinner den främsta anledningen flesta inteckning proffs inte uppföljning: förhalning! Du måste automatisera din uppföljningssystem så mycket som möjligt så att det finns få, om några, fysiska interaktioner med systemet. På så sätt kommer det att faktiskt få det gjort … konsekvent!

Det är de fysiska interaktioner (dvs. utskrift av bokstäver, skicka e-post, inmatning leads etc.) där 99 procent av alla haverier i välmenande uppföljande marknadsföring system. Att automatisera din uppföljningar bör du överväga att använda robotic marknadsföring system och outsourcing några manuella interaktioner till en särskild operatör. Till exempel, för att fånga upp potentiella kunder du bör överväga att använda ett avgiftsfritt automatiserat inspelat meddelande system som fångar dina framtidsutsikter kontaktuppgifter och automatiskt transkriberar den och skickar dina leder till dig i ett kalkylblad varje morgon via e-post.

Om du använder en direktreklam uppföljningssystem (och du bör vara), hitta ett CRM-programvara (mina klienter använder www.incontact.ca) för att automatisera listan byggnaden, post sammanslagning, och kuvert utskrift.

Nu steg tillbaka för ett ögonblick och se kraften i det som jag just har uppenbarat för dig. Tänk dig att köra en annons, med dina utsikter ringa upp och ge sina kontaktuppgifter via ditt inspelade meddelande systemet. Sedan med din leads automatiskt få en gratis rapport som bokstavligen kommer att få dem att bli försålda på att arbeta med dig innan de ens träffa dig!

Du kan ställa in detta exakt samma uppföljningssystem med en “hands-free” e-auto-responder. Din utsikterna kommer inte bara att ta emot dina direkta meddelanden, men du kan sätta in dina e-postmeddelanden mellan dina utskick.

Vad sägs om att använda telefonen för uppföljning?

Du kommer att märka att jag inte säga något om att ringa dina utsikter. Det är för att du vill att dina utsikter att redan ha fått din pedagogiska marknadsföring meddelanden och har de flesta av sina frågor besvarade innan du kallar dem. En utbildad utsikterna är din bästa utsikter. De vet redan varför du är annorlunda, vad ditt värdeerbjudande är, och hur du är unikt kvalificerad att möta deras behov. I huvudsak har de redan kvalificerade sig innan du någonsin umgås fysiskt talar till dem. Detta minskar drastiskt säljcykeln och ökar din omräkningskursen eftersom du har placerat din inteckning företag att vara deras enda logiska valet.

slutsats

Uppföljning marknadsföring kommer att öka din slutkurs öka din återkommande, generera fler remisser och dramatiskt förbättra din kundtillfredsställelse. Följa upp med systematiska processer gör att du kan utnyttja din tid och öka din produktivitet, vilket kommer att leda till fler avslut med mindre ansträngning … och är inte det vad du vill? Börja vinna fler erbjudanden idag genom att implementera en egen uppföljning marknadsföring system.