undvika utestängning – Hamp program

Lyckligtvis har den federala regeringen initierat olika planer och antal incitament för villaägare. Home Affordable Ändring Program (Hamp), till exempel, är något som gör att du kan få rätt till lägre månatliga avbetalningar med lån modifiering. Allt du behöver göra är att sluta om du blir kvalificerad för Hamp, lämna in en begäran genom ett lån serviceföretag, se vilken din skuld-till-tal är som lägst 31% och lider processen inkomster bekräftelse och provperiod.

Saker att tänka på när de ansöker om Hamp med Bank of America

Eftersom alternativet att ändra ditt lån genom Making Home Affordable programmet infördes som en del av president Barack Obamas stimulansprogram, fodrad antal husägare upp för att ta fördel av det. Problemet är att om du söker till programmet genom finansiella institut exempelvis Bank of America, det är en hel del fall som ansökan får nekas. Vad händer om du innan inför en avskärmning och din Hamp begäran via Bank of America fick svalt av? Detta är en situation som är mindre än önskvärt – för att motverka den frustration som du kanske känner under processen, här är några saker som du måste tänka på:

Ett. Träna mycket tålamod igenom ansökningsprocessen

Visste du att det är många villaägare som sökt Hamp lån modifiering program för två till mer än 5 gånger? Vid ett tillfälle eller en extra, fick sitt förnyad ansökan accepteras – även om du är den otåliga slag, kanske du inte når denna punkt som en följd av att vara frustrerad.

Vad är viktigt är att bekräfta att du är medveten om att det är möjligt att vända nej till ett ja – bara om du sätter din bokföring för att öka din möjlighet att ha Hamp godkände den andra, tredje, fjärde eller femte gången.

2. Se specifikt att alla viktiga papper är i ordning.

En av de vanligaste orsakerna till varför Hamp förfrågningar får nekas i första hand är att sökande inte lämnar in alla nödvändiga formaliteter. För att öka dina chanser att utnyttja godkänt, göra specifika att lämna alla de nödvändigheter som behövs för inkomsten förfarande för bekräftelse.

Tre. Skjut upp din ansökan från en nivå till en ny om du vill.

Återigen, som en följd av president Obamas lån ändring program, fick finansiella institutioner såsom Bank of America översvämmad med Hamp ansökan. Så det är inte konstigt varför antalet ansökningar avveckla bli nekad. Om detta händer dig, och du vet att du är berättigad till lånet, tveka inte att eskalera din förfrågan från en nivå till en annan. Gör uppföljande samtal och lära sig om processen låneansökan inifrån och ut.

Making Home Affordable program är där för att hjälpa om du står inför avskärmning, kämpar med avbetalning, eller försöker undvika inteckning problem. Komma tjänster lån modifiering och hjälp från upprätt företag som RefinanceItt.com kan öka en husägare chans att få godkänt. Här RefinanceItt är en avskärmning assistans som tillhandahålls för den amerikanska husägare som står inför avskärmning av deras hem. Vi ger rak lösning genom att hjälpa dig att kvalificera sig eller fatta rätt beslut för program avskärmning förebyggande, liksom Hamp, harpa och lån modifiering program för att spara dina värdefulla hem.