undvika utestängning

Är du inför avskärmning? Det är skrämmande. Det är en tuff plats att vara i. Behöver du veta hur man undviker hem avskärmning?

Först måste du vara försiktig med vad du läser och vem du tror. Den som säger att du kan stoppa eller undvika hem avskärmning utan att betala dig hem långivare är fel. Det enda sättet att undvika hem avskärmning är att betala ditt hem långivare. Men den goda nyheten att du kan ha flera alternativ på hur man betalar ditt hem långivare och därmed undvika avskärmning.

När du har köpt eller refinansieras ditt hem, sätter du ditt hem som säkerhet. Du gav ditt hem långivare antingen en inteckning eller en handling av förtroende. Medan den juridiska teorin bakom dessa två dokument är annorlunda, är resultatet detsamma. Om du inte betalar ditt hem långivare, kommer du att förlora ditt hem. Det är precis som en bil lån. Om du inte betalar din bil lån, förlorar du din bil. Men den rättsliga åtgärder för att verkställa en långivare anspråk på ditt hem mer detaljerad och engagerade än att upprätthålla en fordran mot din bil. Den rättsliga processen att hävda ditt hem långivarens fordran till ditt hem heter avskärmning.

Så, vilka alternativ har du att betala ditt hem långivare så att du kan undvika hem avskärmning?

Om du vill behålla ditt hem, men ändå undvika utestängning kan du:

– Prata med ditt hem långivare. Hem långivare är i branschen för att tjäna pengar på bostadslån. De är inte i fastighetsbranschen och verkligen inte vill att ditt hem. Därför kan ditt hem långivare arbeta med dig så att du kan betala dina lån och hålla ditt hem.

– Försök att få en annan bostadslån och payoff ditt befintliga bolån.

– Överväga att lämna in konkursansökan. Ett kapitel 13 konkurs är faktiskt en domstol beordrade avbetalningsplan och kan tillåta dig att betala ditt hem långivare och hålla ditt hem.

Om du inte bryr dig om du håller ditt hem, utan helt enkelt vill undvika inteckning avskärmning, kan du ha möjlighet att:

– Sälj ditt hem och payoff befintliga lån.

– Deed ditt hem till ditt hem långivare istället för att gå igenom hela avskärmning processen.

Som det gamla ordspråket säger, “djävulen finns i detaljerna”. Några av dessa alternativ för att undvika avskärmning kanske eller kanske inte fungerar för dig. Det beror helt på din situation. Så, kolla in alla alternativ för att avgöra vad som fungerar för dig att undvika utestängning.

Den här artikeln är allmän information. Om du har några frågor av något slag om att undvika avskärmning, prata med en advokat licensierade i ditt tillstånd.

Denna artikel kan publiceras, men ordalydelsen får inte ändras och författaren länkar måste vara aktiva.