undvika predatory tillverkade långivare bostadslånet

Med den senaste tidens omvälvning i hypotekslångivare marknadsföra förekomster av aggressiv utlåning praxis har minskat. Dessa långivare används högt tryck försäljning taktik för att inducera tillverkade bostadsköpare i bostadslån med höga räntor och avgifter skräp läggs ovanpå. Med det sagt är det fortfarande i hemmet köparens intresse att vara medveten om dessa typer av långivare och vidta lämpliga åtgärder för att skydda sig själva.

Det svåra kan spotting mindre än ärliga långivare bostadslånet. Det enklaste sättet är att få flera offerter från flera långivare och jämför sedan räntor, villkor och finstilta ingår inom citattecken. Även låntagare med god kredit måste skydda sig från dessa underprissättning.

Här är några av de mer välkända aggressiv utlåning praxis: rovgiriga långivare kommer att hålla husägare omedvetna om att de kan kvalificera sig för lägre räntor. De lägger också onödiga kostnader, så kallade “junk avgifter”, till sina lån. De är också mer aktiva i att få sina kunder att refinansiera upprepade gånger för att samla in mer lån avgifter.

Husägare kan skydda sig genom att lära sig att handla för bra lån som skyddar sina hem investeringen.

Det första den presumtive tillverkade hem köparen behöver göra är att få en kopia av sin kredit rapport och FICO poäng. Alla tre stora kreditupplysningsföretag tjänster är enligt lag skyldiga att erbjuda konsumenterna en gratis rapport per kalenderår. Ju bättre kreditvärdighet desto bättre lånevillkor kommer att bli.

Om låntagaren har dåliga krediter han eller hon är mer mottagliga för dessa typer av lån metoder eftersom de anses vara en hög risk låntagare. Dålig kredit innebär den blivande husägare inte kommer att erbjudas de bästa lånevillkoren med de lägsta priserna. Istället kommer de att kvalificera sig för så kallade sub-prime lån som måste hanteras med försiktighet.

Sub-prime lån har följande egenskaper, höga räntor och avgifter med månatliga betalningar som endast får omfatta endast den räntekostnad och inte minskar den huvudsakliga balans. De kan också ha justerbara räntor som ändras vid angivna tider resulterar i en ökning av den månatliga utbetalningen. Många underleverantörer primtal har också förskottsbetalning påföljder som hindrar husägare från att betala av lånet i förtid. Och slutligen en ballong betalning när lånen sikt är upp.

Det är bäst att undvika lån som har dessa typer av villkor i pappersarbete.

Det bästa sättet att undvika eventuella problem är genom att få mer än ett citat från flera källor, inklusive lokala banker, kreditföretag eller inteckning mäklare som har en bra historia av förmedlingsverksamhet lån. Någon bra långivare kommer att erbjuda en sanningen i Utlåning Disclosure vari anges de grundläggande förutsättningarna och villkoren för lånet de erbjuder låntagaren. Detta formulär bör även omfatta ränta och månatliga betalningar som inte bör ändras vid stängning.

Genom att få flera offerter från tillverkade långivare bostadslån husägare kan jämföra villkor och sålla bort de långivare som kan vara mindre än de verkar.