undvika omvänd inteckning bedrägerier

Omvänd inteckningar ökar i popularitet eftersom fler senior start letar efter sätt att komplettera sina pensionsinkomster. Och eftersom intresset för omvända bolån ökar, så är de fall av omvänd inteckning bedrägerier och bedrägerier. Många pensionärer upplever att de har förlorat tusentals dollar av sina surt förvärvade kapital till dessa omvänd inteckningar bedrägerier. Eftersom omvänd inteckningar vanligtvis involverar vår största tillgång (hemma), denna typ av bedrägeri kan ha en allvarlig negativ inverkan på din pension. Följande omvända inteckning bedrägeri information kommer att hjälpa dig att undvika att bli offer för en omvänd inteckning bluff.

Omvänd inteckning bedrägerier

Det finns flera typer av omvänd inteckning bedrägerier som kan hamna kostar dig tusentals och till och med tiotusentals dollar i eget kapital i ditt hem om du blir ett offer.

Laddning för gratis information om omvänd inteckningar

Flera egendom planering företag har tagit ut tusentals dollar för information som tillhandahålls gratis från HUD. Typiskt för dessa företag betalt för denna information som en del av en egendom planering program. Pensionärer som registrerar sig för dessa program är omedvetna om att dessa företag samlar tusentals dollar genom att ta ut en avgift på 6 till 10 procent av det lånade beloppet. Dessa avgifter kostar offren $ 6000 till $ 10.000 på en $ 100.000 omvänd inteckning. HUD har nyligen utfärdat ett direktiv att långivare som utfärdade omvänd inteckningar försäkrad av Federal Housing Administration (FHA) för att sluta göra affärer med dessa företag.

Pushing omvänd inteckningar som ett sätt att betala för inköp

Vissa företag som säljer stora biljett objekt eller tjänster, som livränta eller försäkringsprodukter, kan försöka att föreslå att använda en omvänd inteckning som ett sätt finansiera dessa inköp. När den extra kostnaden för omvänd inteckning är räknas in i köpet, slutar det kostar husägare mycket mer än nyttan ges av produkten eller tjänsten.

Oetiskt omvänd inteckning termer

Vissa långivare glida i orimliga avgifter och villkor i sina avtal. Dessa villkor kan ha en allvarlig effekt en Seniors egna kapitalet. I vissa fall, har långivare använt delat eget eller delat termer uppskattning, vilket ger långivaren rätt att samla in en del av uppskattning när hemmet säljs eller refinansieras. Kostnaden för dessa typer bestämmelser kan köra in i tiotusentals som hemmet uppskattar. Dessa stigande kostnadstrycket bestämmelser äter upp eget kapital utan att tillföra något mervärde till husägare.

Skydda dig mot omvänd inteckning bedrägerier

Om du letar i omvänd inteckningar, finns det flera saker som du kan göra för att skydda dig från att falla offer för dessa typer av bedrägerier.

Ett. Tala med en HUD godkänd omvänd inteckning rådgivare. Rådgivaren hjälper dig att förstå omvänd inteckningar och hjälpa dig att utvärdera din situation.

2. Skaffa flera erbjudanden från olika långivare omvänd inteckning för att jämföra olika alternativ. Tumregeln är att få minst tre
separata anbud så att du har en bra jämförelse av de erbjudna villkoren.

Tre. Se till att du förstår alla regler och villkor inom omvänd inteckning kontrakt. Din omvänd inteckning rådgivare kan guida dig genom
avtalen.

4. Du har i allmänhet tre bankdagar efter undertecknandet av lånet dokument att avbryta det av någon anledning.

Om du misstänker att ett företag är verksamt i strid med lagen, låt din omvänd inteckning rådgivare vet och sedan lämna in ett klagomål med staten Attorney General kontor eller bank tillsynsmyndighet och Federal Trade Commission (FTC) på www.ftc.gov.