undvika inteckning misstag som kan kosta dig pengar

Om du planerar att få en inteckning, så ska du se till att du undviker ett antal vanliga misstag som kommer att lämna dig att betala för mycket pengar eller råka i finansiella svårigheter. Om du är medveten om eventuella misstag du kan göra då du kommer att vara bättre rustade för att få den bästa lösningen för dina behov. Här är de vanligaste inteckning misstag och hur man undviker dem:

Inte reda ut din ekonomi

Om du försöker få en inteckning innan du har sorterat dina finanser ut, kan du hitta dig själv att få en grov affär eller ens avvisades för en inteckning. Om du får avslag för en inteckning det kan skada dina chanser att få en från annat håll. Innan vi ser på bolån, få alla dina finanser i ordning och få alla dina papper redo att underkasta sig bolåneinstitut. Också få tag på din kredit rapport och se till att all information om den är korrekt. Om det finns fel på din kredit rapport kan det skada dina chanser att få en bra inteckning.

Letar du efter ett hus utan förhandsgodkännande

Många gör misstaget att titta på fastigheten utan att ha någon aning om de kan säkra en inteckning för att betala för det. Det vanligaste misstaget folk misstaget är förvirrande “pre-kvalificerade” med “lånelöfte”. Pre-examen är en mycket initial uppskattning av hur mycket du kan låna, och det finns inga garantier för att du kommer att få detta belopp i den takt du vill. Pre-godkännandet innebär att du går igenom kredit kontroll processen och långivaren skriftligen accepterar att ge dig en viss summa pengar. Skaffa lånelöfte ger dig en budget och gör dig mycket mer attraktiv för säljare eftersom du har finansiering redan på plats.

Upplåning för mycket

Kanske det största misstaget folk gör är att låna för mycket pengar. Detta kan ske genom en kombination av att inte vara ärlig mot dig själv och påtryckningar från långivare. Om du inte är ärlig mot dig själv om hur mycket du har råd så kommer du att hamna i ekonomiska svårigheter. Du bör inte frestas av långivare som erbjuder dig alltför generösa lån eftersom det är du som kommer att betala priset om du inte kan hålla jämna steg med de återbetalningar. Räkna ut hur mycket du bekvämt råd att betala varje månad och hålla sig till denna budget.

Inte shoppa runt

Det är ganska lätt att få tag på en inteckning, men om du vill ha en bra affär måste du shoppa runt. Om du hittar en bra affär, bör du inte automatiskt att det är det bästa du kan få. Många företag erbjuder fantastiska erbjudanden som visar sig vara mycket dyrare än vad som ursprungligen annonserade. Gör din forskning och ta reda på vad någon med din kreditvärdighet bör betala i genomsnitt för en inteckning. Om du gör detta då du kommer att sluta med ett mycket bättre pris.

Betala för saker som du inte behöver

Med en hel del inteckningar du kommer att erbjudas extra artiklar och betala avgifter som är helt enkelt onödigt. Även om de kan tyckas vara en liten mängd här och där, kan de lägga snart upp och du kan få betala mycket mer än du behöver. Se till att din inteckning avtal endast omfattar de objekt som du behöver, och fråga priset på några avgifter du tycker är för dyrt. Om ett företag försöker att debitera dig för mycket då gå bort. Kom ihåg, det finns alltid andra leverantörer för dig. Om du är försiktig och undvika vanliga inteckning misstag då du kommer att få en hel del och förblir finansiellt stabilt.