undvika dessa refinansiering misstag

Det finns många skäl för refinansiering din inteckning. Refinansiering kan minska din räntor, din månatliga betalning, eller båda. Ofta är refinansiering ett effektivt sätt att konsolidera skuld och att nå dina långsiktiga finansiella mål.

Men det finns många vanliga misstag när det kommer till refinansiering, en del av dem så allvarliga att de kan leda till att du förlorar ditt hem. Identifiera fallgropar är det bästa sättet att göra en refinansiering beslut du kommer inte att ångra senare.

När refinansiering, vill du inte att eliminera alla kapital du har arbetat så hårt för att bygga. Bostadsägande handlar om att bygga upp eget kapital – det är det egna kapitalet i ditt hem som gör den till en av, om inte den mest värdefulla investeringen du någonsin kommer att göra.

Detta betyder inte att refinansiering ditt hem är alltid ett dåligt finansiellt beslut – i själva verket ofta refinansiering kan vara ett stort steg mot att nå dina långsiktiga finansiella mål. Och det är det egna kapitalet i ditt hem som ger dig möjlighet att refinansiera i första hand. Vad du vill ha är ett lån som tillåter dig att låna mot några – men inte alla – av ditt eget kapital.

Det vanligaste misstaget villaägare gör när det gäller att dra in kapital är cash-out refinansiering. På ytan kan cash-out alternativ visas extremt attraktiva, eftersom de tillåter dig att ta ut pengar på ditt lånebelopp och lägga den i fickan. Du kan använda kontanter för att betala av skulden, men att ta ut pengar minskar det egna kapitalet i ditt hem, och kan till och med eliminera den helt.

För att undvika denna refinansiering fallgrop, överväga en andra inteckning som ett alternativ till refinansiering med en kontant-ut, speciellt om räntan är högre på den nya cash-out lån. Har du redan ett topplån? Sedan refinansiering med en utbetalning lån är mycket troligt att eliminera alla dina aktier. Istället kan du refinansiera både bolån till en ny inteckning med en kontant-ut.

En annan form av refinansiering husägare kanske ångrar är refinansiering från en fast ränta inteckning (FRM) till en justerbar sats inteckning (ARM). Villaägare ofta gör detta för att sänka sina månatliga betalningar, men med en ARM, är räntan inte låst i. Visst, kan utbetalningarna bli lägre nu, men om räntorna går upp, kan framtida betalningar vara högre än de betalningar som du försökte att minska.

Refinansiering alternativ som husägare är inte troligt att ångra omfatta refinansiering från en ARM till en FRM för att låsa in en låg ränta. Detta är ett beslut som vanligtvis görs med långsiktiga finansiella mål i åtanke.

En annan refinansiering beslut som är generellt ljud refinansiering till samma typ av inteckning med en lägre ränta än den nuvarande lån. Så länge låntagaren förväntas vara i hemmet tillräckligt länge för ränta besparingar för att täcka kostnaderna för refinansiering, låntagaren oftast inte kommer att ångra detta beslut.

Låga räntor och en lukrativ fastighetsmarknaden har fått många villaägare att överväga refinansiering. Men med aggressiv utlåning på uppgång, är det upp till dig, husägare, för att skydda din investering. Lyckligtvis är den federala sanningen i Utlåning lagen ett skydd för de som refinansiera ett lån på sin primära bostad med en annan långivare. Denna lag garanterar låntagare “rätt att häva avtalet,” vilket innebär att de kan skriva av skulderna inom 3 dagar efter stängning. Inte många låntagare utnyttjar denna möjlighet, men de som inte är fast med en refinansiering beslut de kommer att ångra.