undvika avgifter när du tar ut en inteckning

Bli inte förvirrad att betala några avgifter som inte verkar vara ärliga avgifter. Fråga massor av frågor för att säkra den bästa affären på ditt bolån. De flesta mäklare är noggrann nog att erbjuda dig det bästa erbjudandet och marknaden är inte i en sådan frenesi som de senaste två åren och betydande affärer finns där ute.

Den inteckning originering avgift – Denna avgift är i princip vad mäklaren avgifter för att göra lånet. En rättvis och normal avgift är oftast i närheten av 2% eller mindre. Om inte ditt lån är mycket komplicerat, är det 2% avgift högt och du bör leta någon annanstans. Till skillnad från den frenesi mötte ett par år sedan, mäklare behöver och vill ha din verksamhet så nu är det dags att välja noga vem du vill arbeta med. Lektion nummer ett: detta är en betydande skuld du är företag, ställa frågor och inte låta sig skrämmas till att betala mer än du borde!

Den inteckning bedömning avgift – Detta är en avgift som är oundvikligt för köp eller refinansiera i alla hem. En bedömning måste göras av en licensierad värderingsman. Du betalar för det så se till att få en kopia av bedömningen för din egen bokföring. Kostnaden för bedömningen kan vara i ett intervall från $ 300 till $ 500, beroende på läget och värderingsman.

Den inteckning handläggningsavgift – En anställd lån processor eller en extern källa kan användas av en mäklare för att behandla ditt lån. Denna avgift är inte ett skräp avgift eftersom processorerna hanterar alla detaljer uppgifter för lånet. De arbetar hårt på att beställa titeln, försäkringen, bedömning och sätta ihop alla handlingar för långivaren. Avgiften bör inte vara mer än $ 400.

Det kreditupplysning – Varje låntagare är skyldig att ha en kredit rapport om de hoppas att få ett bolån. Du måste ta hand i att välja en mäklare eftersom de flesta av dem kommer att dra en kreditupplysning så fort ditt personnummer presenteras och ett stort antal förfrågningar på din kredit kan skada din kredit värdering. När arrangera en inteckning långivare kan betala för en kredit rapport baserad på dig så du måste se till att du får en kopia och se till att din mäklare har faktiskt betalat för att kunna ladda själv. De mäklare kan inte ta ut en avgift för kreditupplysning om de inte faktiskt tas ut en avgift av kredit byrå. Avgifterna varierar i pris och kan variera från $ 12 till $ 20 per låntagare.

Den inteckning garantiersättning – Denna avgift tas ut av långivaren för underwriting, stänga och finansiera ditt lån. Ibland kallad administrationsavgiften är hur långivaren gör sin up-front vinst på ditt lån och det oftast inte kan undvikas. Om mäklaren laddar garantiersättning ska du inte accepterar att betala det utan en rimlig förklaring av dess giltighet eftersom mäklare inte garantera din fil. Bli inte förvirrad att betala några avgifter som inte verkar vara ärliga avgifter. Fråga massor av frågor för att säkra den bästa affären på ditt bolån. De flesta mäklare är medvetna om tillståndet i den nuvarande marknaden och kommer att erbjuda dig det bästa inteckning affär.