Uncle Sam önskar att betala 10% av din nya bostadslån

Om 2009 är året för ditt första hem köp, då Uncle Sam är redo att ge dig en gåva som motsvarar upp till 10% av hela köpeskillingen. Känd som husägare skattelättnaden, har Obama-administrationen slutligen räknat ut ett sätt att göra hemmet köpa en mycket läcker proposition. Lägg detta till de fallande räntor hypotekslån priser, nedgången i bostadspriserna, och det verkar som Uncle Sam inte bara hittat ett bra sätt att sockra affären för blivande villaägare, men också knuten den snyggt med en oemotståndlig band.

Denna 10% gåva är faktiskt en outcropping för den amerikanska Återvinning och Reinvestment Act från 2009. Konsumenterna är utan tvekan bekant med gräl som hade lagstiftare diskutera invecklade denna exempellösa räddningspaketet i media och även bakom stängda dörrar. När diskussionerna började lida mot sitt slut, var spekulationer om faktiska karaktär hypotekslån frodas och en hel del desinformation eller snart inaktuell information skulle slå bloggar, forum och även webbplatser nyheter. Blivande husägare har varit försiktigt optimistiska om att detta äntligen kunde stava ett slut på den långsamma verkliga fastighetsmarknaden.

Slutligen, efter passagen av lagen, blev detaljerna i Uncle Sams nya inteckning plan känd. Blivande husägare kan kvalificera för skattelättnaden om hemmet var köpet år 2009 som en permanent bostad. Dessutom måste konsumenterna kunna bevisa att det är deras första hem köp. Omfattningen av skattelättnaden är 10% av den faktiska köpeskillingen, men den är begränsad till $ 8.000. Till skillnad från tidigare skattelättnader under Bushregeringen, har Obama-administrationen skyggat från att göra detta en återbetalningsskyldighet incitament lån.

Det finns naturligtvis vissa begränsningar, till exempel om en enskild skattebetalare är att kvalificera sig för nya hypotekslån kredit, men tjänar mer än $ 75.000 som justerad bruttoinkomst, hon eller han kanske inte kan ta det fulla beloppet.

Ändå har $ 8000 skatt gåva fått beräkningar och spekulationer som går för dem som vill maximera sin fördel bostadslån. Vissa är ute efter att hålla sin handpenning till ett rimligt minimum och sedan vända och använda skattelättnaden för att betala den mot utestående huvudsakliga balans, skära ner på en betydande mängd ränta skuld. Andra ser krediten som ett användbart sätt att sänka deras totala skatteutgifterna.

Även de som inte är alltför orolig för att positionera sina skatteskulder i det mest fördelaktiga ljuset inse att oavsett vad, skulle de hamna framme vid $ 8,000. Det är mycket pengar, särskilt för dem som redan hade beslutat att 2009 skulle bli det år då de kommer att köpa sin första primära bostad. Vid denna tidpunkt är de enda öppna frågor som återstår är var man kan hitta en hel del på ett hem, och även hur man kan hitta finansiering på ett lånemarknaden som verkar ha kraftigt klämmas ner på att erbjuda konsumtionslån.