uk skulden ökar men det är ingenting att göra med en inteckning

Skuld välgörenhetsorganisationer har rapporterat att de hör från ett ökande antal människor vars utgifterna är utom kontroll.

I genomsnitt, människor som vänder sig till konsumentkrediter rådgivning service för rådgivning skyldig 31.000 £, som inte innehåller sin inteckning.

Den stigande trenden innebär fler britter kommer att behöva minska intresset och aktivt hantera skulder. De stora summorna innebär också att fler kommer att finna sig i det farliga territorium oreglerade lån.

Men i sin desperation, är konsumenter som försöker ta kontroll över sina skulder varnas att akta sig för oreglerade lån som kan låsa dem i flera år och lämna dem i händerna på exploderar uttagsavgifter.

Som namnet antyder, dessa lån faller utanför de normala garantier vi har kommit att förvänta sig när de lånar pengar. De är oftast lån till privatpersoner, utanför någon inteckning arrangemang, för belopp som överstiger 25000.

Personliga lån för belopp under £ 25.000 omfattas av konsumentkreditlagen. Detta säkerställer långivare inte kan införa höga avgifter eller villkor på sina kunder.

Dessa skydd är särskilt värdefulla när låntagare vill betala av sina skulder tidigt. Under dessa omständigheter lagen säger långivare inte kan ta ut en avgift för mer än en månad intresse. Ännu bättre, om lånetiden är ett år eller mindre, kan långivare inte ut och förtida återbetalning straff.

Bolån, oftast mer än £ 25.000 har egna skydd av Financial Services Authority. Dess regler innebär att när låntagarna återbetala en inteckning tidigt eller hamnar i skuld, är avgifterna begränsas till kostnaderna långivaren kommer att ådra.

Ingen av dessa garantier uppskattas av låntagare som tar ut oreglerade lån. Oreglerade långivare inkluderar komplicerade och kostsamma återbetalning straff i det finstilta i sina kontrakt. Godtyckliga avgifter för förtida återbetalningar är vanliga och påföljder kan låsa låntagare i flera år, under vilken tid de är också i händerna på stigande räntor.

Så gör säkrade lån vettigt? Även säkrade lån kan göra ekonomiskt förnuft under vissa omständigheter, som låntagare, bör du noggrant bedöma villkoren för lånet.

Du måste också vara säker på att du kan betala tillbaka lånet. Långivaren har säkerhetsaspekten av lånet, inte låntagaren. Om du inte kan hantera återbetalningen, kan långivaren sälja tvång ditt hus för att återhämta lånet.

Det är därför många anser att lån som en sista utväg och att det enda rimligt skäl för en sådan upplåning alternativ är ett behov av att minska eller förstärka befintliga låneuppläggningskostnader.

De två ledande skäl för att ta ut ett lån är utan säkerhet skuldkonsolidering och finansiering hem förbättringar.

Andra populära orsakerna till säkrade upplåningen huvudsakligen köper en ny bil, betala för ett bröllop och köpa fastighet utomlands.

Med tanke på den brittiska allmänhetens nuvarande aptit för upplåning, är säkrade lån industrin osannolikt att gå in i en recession. Datamonitor forskning förväntar sig att sådana lån förskott för att nå 51000000000 £ 2008.