uk remortgaging till fast ränta stavar obegränsade förmåner

Tillkännagivandet av Bank of England att intresset base-räntehöjning kommer att öka till 5,75% kommer inte att tas väl emot av miljontals villaägare över hela landet. Antalet personer med kreditkort skuld och personliga lån har aldrig varit högre och den senaste räntehöjningen kommer att sätta människors redan ansträngda ekonomi under ökande tryck. I själva verket, de senaste rapporterna tyder på att redan är 1.2million elräkning betalningar missas varje månad eftersom husägare inte råd med alla räkningar och kreditkort som de har åtagit sig att genomföra.

Den senaste räntehöjningar menar nu att en typisk £ 125,000 är nu £ 130 dyrare än för ett år sedan. I själva verket är det räknade med att så mycket som 44% av en familjs inkomster nu slukas av räntekostnader. Så det är rättvist att säga att om räntorna fortsätter att stiga i samma takt, husägare verkligen kunde finna sig kämpar för att göra sina återbetalningar i framtiden.

På baksidan av allas sinne är att räntorna kommer att stiga så högt som de gjorde på 1990-talet (så hög som 19% i vissa fall), vilket är anledningen till att fler och fler av oss letar efter säkra sätt att skydda våra remortgage betalningar fall de inte ökar.

Information inredda i ovanstående rader ges definitivt några kort av spänning till dina remortgage drömmar om bosatta i Storbritannien. Behöver inte oroa dig som lösningen ligger i fast ränta inteckningar som de är det perfekta sättet att skydda dig mot den nuvarande perioden av stigande räntor. Enkelt uttryckt, är dessa typer av lån som vid en viss ränta under ett antal år, som inte kan ändras under den period av inteckning. Detta betyder att du vet exakt vad du ska budget för varje månad tills inteckning sikt finish.

ett ord om fast ränta inteckning

En fast ränta inteckning gör det enkelt att planera framåt, eftersom som namnet antyder, förblir räntan på dina lån fast.

Det innebär att en fast ränta inteckning kund, även om Bank of Englands basränta eller våra standard variabel kursförändringar, räntan på din inteckning förblir konstant under en bestämd tidsperiod. Detta gör din budgetering lättare, eftersom du kan planera i förväg veta exakt hur mycket din månatliga avbetalningar blir.

fördelarna med fast ränta inteckning

Fast ränta inteckningar kan vara bra för första gången köpare och vem som helst på en budget som behöver stabilitet ett set månatliga återbetalningen. Med en rörlig ränta inteckning dina betalningar kan gå upp och ner beroende på Bank of Englands basränta. Men med en fast ränta inteckning du har tryggheten att veta det exakta beloppet du kommer att betala tillbaka varje månad, trots eventuella ränteförändringar.

Att ha en brittisk fast ränta inteckning innebär räntan beroende på de fast ränta produkter som finns på den tiden, kommer du att betala är satt under en angiven tidsperiod. Du kan fastställa den kurs i upp till fem år, men du kanske föredrar att fixa för två eller tre år. När räntebindningstid är slut, kommer dina återbetalningar återgå till vår standard rörlig ränta. Kom och utforska mer om begreppet fast ränta inteckning i sällskap av instantmortgageuk.com expertis.