uk remortgage guide

Letar du efter ett billigare lån? Få den verkliga kostnaden först!

Det finns en hel del prat om människor som vill re-inteckning i dagsläget. Detta beror på att det fortfarande finns många hundratusentals människor på långivarnas standard rörlig ränta som ökar i linje med räntorna. Efter fem höjningar basräntan under de senaste 12 månaderna, är en massa människor känner nypa. Det är också tänkt att vara över en miljon människor på fast ränta erbjudanden som löper ut i år. De kunde lätt se sina månatliga betalningar dubbla efter ränteuppgången till 5,75% den 5 juli 2007. Så det finns mycket goda skäl till varför folk kommer att leta efter ett billigare lån genom re-inteckning.

Re-inteckning är inte en svår process, men det är viktigt att se till att du förstår den inteckning som du ska flytta till. Det bästa får inte bli ett med den lägsta räntan – du måste titta på de avgifter som tas ut när du tar ut inteckning (starta avgifter) och avgifter som kan tas ut om du vill flytta till en annan långivare någon gång i framtiden (exit avgifter). Det viktiga är vad den totala kostnaden blir under perioden av inteckning affär som du vill – det är den verkliga kostnaden för lånet.

När man överväger åter inteckning är det också viktigt att titta på så många långivare som möjligt. Ibland det bästa är tillgänglig från en långivare som du kanske inte har hört talas om. Små hypoteksinstitut har ofta mycket bra erbjudanden. En inteckning jämförelse webbplats som ser på hela marknaden är ett bra sätt att göra detta. Slutligen, se upp för långivare som har ett gott rykte för service. Har hittat vad som ser ut att vara den bästa inteckning är det sista du vill är att ha svårt att få medel från långivaren.

Re-inteckning är inte som att flytta hus – många människor säger att flytta hus är en av de mest stressiga tider av ditt liv. Re-inteckning kan faktiskt vara en rättfram process. Om du vet vilken typ av affär som du vill och du får din information från rätt plats, bör det vara stress fri.

Så, här är vad man ska göra:

Inte bara följa den takt rubriken ränta

Checka ut den verkliga kostnaden för inteckning affären perioden

Titta på startavgifter och uttagsavgift

Se till att du jämför alla långivare

Kolla in långivare servicekvalitet