uk inteckningar för första gången köpare

Med kostnaden för hus och egendom fortsätter att stiga, är brittiska inteckningar blir också dyrare. För första gången köpare, är detta ett större problem än för dem som redan finns på fastigheten stege. Med den genomsnittliga kostnaden för ett nytt hem nu nästan £ 200.000, har det blivit nästan omöjligt att få din första inteckning.

Lyckligtvis finns det alternativ för dig, liksom många företag som är specialiserade på just denna marknad. Från att hjälpa dig hitta den bästa typen av inteckning i Storbritannien för första gången köpare att förklara de olika räntesatser och avgifter, tar det första steget in på fastigheten stege kan vara lite mer realistisk.

var man ska börja

Det första du behöver göra är att bestämma hur mycket du har råd med, och sedan ta det därifrån. En av de bästa funktionerna i brittiska bolån jämfört med andra länder är att det finns en mängd olika sätt speciellt för att hjälpa dig att köpa din första bostad.

100% inteckning

Till exempel kan du ta reda på vad som kallas 100% inteckning. Detta kan göra en enorm skillnad i att kunna ha råd ditt eget hem om du är en första gången köpare. Med en 5% deposition på £ 200.000 hem kostar en minst £ 10.000, kan den tillåta dig att köpa ett bättre hem än du kanske har tittat på.

Men du måste vara försiktig, eftersom 100% inteckningar tenderar att komma med en högre ränta än de där du betalar en deposition. De kan också vara svårare att få, på grund av ökade kreditkontroller.

delat ägande

Ett annat alternativ är att titta på delat ägande – det är här du kan köpa ett hem med en kompis och dela på kostnaderna. Fördelen med detta är att du kan både få på fastigheten stege, men se till att ni båda underteckna ett avtal om vad som händer om en av er vill sälja sin halva.

garant inteckning

Detta är ett särskilt användbart alternativ för en yngre person som vill köpa sitt eget hem. Många banker och långivare kommer nu låta en förälder eller vårdnadshavare att “co-sign” inteckning som garant. Detta innebär att om husägare inte kan möta inteckning betalning, kommer borgensmannen möter det i stället. Inte bara detta bidra till att tillfredsställa långivaren, kan det också låta köparen har råd med en mer värdefull egendom. Dock kan dessa vara riskabelt, eftersom om borgensmannen slutar upp med att betala lånet, kan det stam oavsett relation de har med köparen.

avancerad och professionell bolån

En annan typ av inteckning ganska unikt för Storbritannien är den här, och det ger ett utmärkt tillfälle för alla som antingen har precis tagit examen från universitetet, eller är anställd i ett visst yrke. Eftersom en Högskoleexamen kommer normalt att ha en stor del av skulden, kan det vara svårt för dem att få en inteckning. Men långivare är av uppfattningen att en examen kommer att kunna hitta ett välbetalt jobb, så de kommer att förbise någon skuld och tillåta en examen inteckning.

En professionell inteckning är likartad, att bankerna är mycket mer benägna att ge dig en inteckning om du har ett visst jobb. Yrken såsom advokater och läkare är kända för att se stora initiala löneökningar, och det hjälper till att få en inteckning godkänd.

Det finns många fler brittiska inteckning metoder som finns för första gången köpare, inklusive statlig hjälp. För alla de alternativ som finns för dig, kommer en specialist inteckning rådgivare kan hjälpa dig att hitta det paket som passar bäst för dig.