uk inteckningar – behöver veta information

Oavsett skede av inteckning spelet du är, om du inte råkar vara en kvalificerad finansiell rådgivare, advokat och mäklare allt i ett, kan du behöva professionell hjälp för att hitta och ordna ditt lån. Denna guide presenterar några grundläggande information om bolån, men du måste ta expertråd för dina individuella omständigheter.

Att ha en allmän medvetenhet om de aktuella processerna och en uppfattning om vad som finns tillgängligt för dig bör hjälpa dig att fatta rätt beslut när du väljer din inteckning.

Du bör vara medveten om, även om skillnaden mellan “information” och “rådgivning”. Vem som helst kan ge information och en översikt av banan kommer att erbjuda bokstavligen tusentals sidor om bolån. Var medveten om de juridiska aspekterna av bolån och ekonomi – några avtal bör vara skriftligt, och du bör kontrollera alla dokument noga innan du skriver. Muntliga överenskommelser och information bör alltid backas upp av skriftliga kopior. Nedan följer några användbara utgångspunkter för dig att utforska. Lycka till!

uppgifter

Webben erbjuder något belopp av uppgifter om inteckningar – kontrollera att sidorna är nya som regler och erbjuder ständigt förändras. Bra källor till officiell information är:

Financial Services Authority – innehåller en guide till pengar, bolån och lån, samt uppgifter om tillsynsorgan och ombudsmän www.fsa.gov.uk

Direct Gov – allmän information om ekonomi och förmåner
www.direct.gov.uk

Inland Revenue – kontrollera de skatteregler som gäller för dig
www.hmrc.gov.uk

råd

Någon som ger dig råd bör vara en kompetent yrkesman. De bör registreras med ett lämpligt oberoende tillsynsorgan, och du kan be att få se kopior av sina kvalifikationer. Det finns en hel del gratis råd där ute, som bör hjälpa dig utan förpliktelser, och det är värt att dra nytta av.

oberoende finansiella rådgivare

Hitta en rådgivare på www.impartial.co.uk och en inteckning specialist på www.unbiased.co.uk

solicitors

Ofta familj eller vänner kommer att rekommendera en advokat, annars leta efter en som specialiserat sig på överlåtelsehandlingar och hus att köpa. Kontrollera www.lawsociety.org för proffs i England och Wales, och www.lawscot.org.uk för Skottland.

Om du har en fråga eller klagomål

FSA är nu det organ som reglerar finansiella proffs och långivare – Financial Ombudsman kan undersöka klagomål eller tvister och brukar lösa dem. Kontakta den professionella eller långivaren först – de borde ha ett förfarande för klagomål. Om du fortfarande inte är nöjd, kan du be ombudsmannen att betrakta ditt fall: www.financial-ombudsman.org.uk
.
(Webbplatserna för respektive lag samhällena i England och Wales och Skottland är platsen att ta reda på hur man gör en anmälan om en advokat eller ett företag, se ovan.)