uk inteckning accepter slår ett sju månader låg

Enligt Bank of England, minskade antalet godkännanden för brittiska bolån till en sju månaders lägsta i augusti månad. En nedgång i både priset på ett hem och den brittiska ekonomin som helhet ser ut att fortsätta, efter uppgifter som publiceras på onsdagen visade att förra månaden såg det lägsta antalet inteckning accepter sedan februari i år.

Bank of England har också släppt siffror som visar en ytterligare nedgång väntas på bostadsmarknaden, en sektor som står för betydande konsumtion.

Bank of Englands siffror visar att antalet inteckning erbjudanden utfärdats i augusti månad sjönk från 48.346 till 47.372 – en signifikant siffra som enligt BoE, är i linje med British Bankers ‘Association prognosticerade siffror som rapporterats förra veckan.

Siffrorna står i skarp kontrast till den genomsnittliga nivån av inteckning erbjudanden i Storbritannien under fastighetsboom av 90-talet, som uppgick till över 90.000 accepter. Att sätta de nuvarande siffrorna i perspektiv, bara i november förra året mängden av inteckning accepter uppgick till 59.018.

Enligt Hetal Mehta, ekonom vid Daiwa Capital Markets, “Fortsatt svag uppgifter enligt dessa linjer kunde övertala (Bank of England) MPC medlemmar … att mer kvantitativa lättnader krävs.”

En uppdaterad rapport från långivare rikstäckande som ska publiceras i dag, med siffror väntas visa ytterligare en minskning av inteckning accepter för september månad.

Denna artikel är inte avsedd och inte på något sätt ge råd. Om du behöver inteckning råd bör du tala med en kvalificerad, hela marknaden, oberoende inteckning rådgivare.