uk hypoteksinstitut lider av en nedgång i bostadslån utlåning

Bygga samhällen i Storbritannien såg en nedgång på mer än £ 1 miljard i sina bolån under mars 2008 enligt publicerade bostadslån uppgifter. De observerade också en nedgång i avancerade netto lån från £ 1,8 miljarder £ 580.000.000 jämfört med samma mal 2007.

Denna nedgång vilket motsvarar en 68 procent nedgång har lett till hypoteksinstitut stramar åt sin utlåning långt mer än sina rivaler inteckning bank. En av fem blivande husägare som används för att accepteras för lån från hypoteksinstitut, men den siffran var närmare en av tio.

Uppgifter som publiceras från Bank of England visade att bolånemarknaden hade minskat med över 40 procent, men att bygga samhällen hade minskat sin andel av det finansiella sparandet, vilket inkluderade kunderna återbetala sina lån, i en snabbare takt än den totala marknaden.

Efter analys av data, visade resultaten de svårigheter som möter långivare som vill samla in pengar, som en följd av förändringar på marknaden.

Även bruttoutlåning, inklusive alla bostadslån hade fallit i ett år, höll hypoteksinstitut fortfarande en sund marknadsandel på 15 procent, bara en liten droppe ned jämfört med 17 procent för ett år sedan.

Men det finansiella sparandet siffrorna indikerade att hypoteksinstitut förlorade sina kunder i snabbare takt än vad de kunde för att locka nya. Det fanns också tecken på att de inte kunde behålla låntagare som har nått slutet av sin inteckning avtal, som var antingen som ett resultat av icke-konkurrenskraftiga priser innebär kunderna såg någon annanstans, eller på grund av att samhället blev mer stringent om vem de lånas ut till.

En talesman för hypoteksinstitut Association sade, “Den här hösten är en konsekvens av bruttoutlåning komma ner och bygga samhällen drar tillbaka det belopp som de lånar så att återbetalningarna har gått upp.

Klostret gjorde ett anspråk på att ha sålt en av sex av alla inteckningar som såldes i Storbritannien under det första kvartalet 2008, men var detta dämpas av rapporter om att de flesta av dessa kunder var re-inteckning och mycket få nya sökande kunde uppfyller de nödvändiga krediter kriterier. Det var också föreslagits att Abbey s nya 16-procentiga andel av marknaden jämfört med sina traditionella 9 procent aktie, var ett resultat av Northern Rock undergång innebär att de inte längre konkurrerar om affärer. Andra långivare stod inför problem också som en följd av kreditkrisen.

Hypoteksinstitut Association hävdade att små långivare höll på att översvämmas av nya sökande om de dök upp i toppen av “Best Buy” bord, med några av de stora långivarna som syftar till att bo på botten av dessa listor genom att plötsligt höja priserna eller dra ut av marknaden.

Hypoteksinstitut hade dock varit få nya sparande kunder på grund av många finansiella företag är angelägna om att locka insättningar för att hjälpa stödja utlåningen. Samhällen i genomsnitt fonden 70 procent av sin utlåning genom inlåning, med en ny hög på £ för 1,2 miljarder spara kredit rapporteras för mars 2008.