typer av lån hem kapital

Hem kapital lån är ett sätt att använda de pengar som du har investerat i din inteckning genom att låna mot det. I huvudsak är ett hem kapital lån ett “topplån” – ett lån mot säkerhet i din bostad. Om du inte gör bra på dina betalningar, kan det långivande bolaget eller banken tvinga försäljningen av ditt hus för att få tillbaka sina pengar.

Det finns två huvudsakliga typer av lån hem kapital – hem kapital lån och hem linjer eget kapital på kredit, även kallad HELOCs. De flesta långivare som erbjuder lån hem kapital erbjuda båda typerna. Ett hem kapital lån för $ 10.000 och ett hem kapital kredit för $ 10.000 är två helt olika djur men de har en hel del likheter.

hem kapital lån

Om du ansöker om och beviljas ett lån hem kapital för $ 10.000 på 7% APR för 15 år, kommer du att få en check eller en insättning på ditt bankkonto på $ 10.000. Det är det fulla beloppet av lånet som du någonsin kan rita på den speciella applikationen. Beroende på de villkor som överenskommits, kan du ha en till flera månader innan du måste börja betala tillbaka lånet. Du betalar ett fast belopp varje månad till dess att hela lånebeloppet och räntan avgiften har betalats. Du vet från början hur mycket du ska betala tillbaka.

hem kapital kredit

Ett hem kapital kredit – en HELOC – är mycket mer som ett kreditkort. När du ansöker om och beviljas en linje hem kapital kredit, fastställer banken en “kredit” – som fungerar precis som en “kreditgräns” gör på ditt kreditkort. Du kan få särskilda kontroller eller ett plastkort som man kan komma åt din kredit – men du inte får hela beloppet på en gång.

I själva verket behöver du inte ta någon av det omedelbart. Du kan rita på kredit när som helst, upp till det fulla beloppet för kredit under överenskomna lånets löptid. Anta att du gör några reparationer i hemmet. Du kan använda din linje hem kapital kredit för att betala för $ 2.000 som är värda av takpannor. Det lämnar dig $ 8.000 i din kredit. Tre veckor senare, kan du använda din kredit för att betala för $ 4500 värde av fönster – och fortfarande har 3500 $ kvar att du kan låna mot.

Om du sedan börja betala tillbaka på ditt hem kapital kredit, blir det pengar tillgängliga för dig igen. Om du betalar tillbaka $ 1.000 av vad du har lånat, har du nu $ 4500 på din kredit.

Ett hem kapital kredit har två “faser” – det är oavgjort period, under vilken tid du kan dra mot kreditgränsen så länge du håller dig under gränsen. Under den tiden kan du välja att bara betala den ränta som intjänas – eller så kan du göra betalningar på den huvudansvarige för att frigöra det. När lottningen perioden är över, går du in på återbetalningstiden. Under återbetalningsperioden, kan du inte dra mot kredit längre, och måste göra fullständig återbetalning.