typer av inteckningar finns

typer av lån

Vilka typer av lån är tillgängliga för mig? Det finns många olika typer av inteckning erbjuds konsumenter. Några av de mest populära inteckning mäklare är FHA bostadslån (Federal Housing Administration) och VA lån. Eftersom FHA inteckning och VA inteckning garanteras av staten, låntagare har möjlighet att göra en mindre handpenning, och dra nytta av mer avslappnad kredit-och tillgångspriser än traditionella konventionella lån .. Detaljer om de vanligaste typerna av lån, inklusive FHA inteckning och VA bolån, följ.

Konventionella lån i allmänhet anses lån med lånebelopp på eller under det maximala lånebeloppet köpa för Freddie Mac eller Mannie Mae.

Fannie Mae är det gemensamma namnet för Federal National Mortgage Association. Fannie Mae är en kongress chartrat, aktieägare ägda företag som köper inteckningar från långivare och säljer dem som värdepapper på sekundärmarknaden bolånemarknaden. Innan godkänner du ser Fannie Mae på ett antal faktorer, däribland kreditbetyg, skuldkvoten och sysselsättning historia.

Freddie Mac Freddie Mac är det gemensamma namnet för Federal Home Loan Mortgage Corporation. 2006 maximala lånebeloppet för både Fannie Mae Mortgage och Freddie Mac Företaget är $ 417.000. Freddie Mac utfärdar inga bolån direkt, utan de köper inteckningar från långivare och sälja dem som värdepapper på den sekundära bolånemarknaden. Innan godkänner du ser Freddie Mac på ett antal olika faktorer, bland annat kreditbetyg, skuldkvoten och sysselsättning historia.

Regeringen garanterade lån. FHA, VA lån.
En FHA inteckning (Federal Housing Administration) har vissa fördelar jämfört med konventionell inteckning. Eftersom FHA Mortgage är försäkrade av regeringen, har de i allmänhet mildare kvalifikationer och krav, lägre kontantinsats krav, och de kan vara assumable. Den maximala inteckning belopp för en FHA inteckning varierar beroende på staden där du bor. Som din inteckning mäklare på vad dessa maximibelopp är för just din stad. FHA lån är mycket populärt med första gången köpare. De gör också stor känsla om du köper en multi familjens egendom för att leva i och vill få maximal finansiering. Inteckning försäkring på en FHA lån är densamma oavsett vilken belåningsgrad ditt lån är, något som inte är fallet med en konventionell lån. Hög LTV: s betala en mycket större försäkringsavtal.

En VA (Veterans Affairs) inteckning bär många av samma fördelar som en FHA inteckning. Men för att kvalificera sig för denna inteckning, måste du vara ett kvalificerat veteran, en ogift änka efter en veteran, eller ett aktivt tjänstgörande serviceman. Prata med din inteckning mäklare på maximalt lån gränser, krävs avbetalningar (i förekommande fall) och vad din finansiering avgiften kommer att bli. VA lån har inte en betalning inteckning försäkring, i stället låntagare betalar en engångsavgift för deras “försäkring” Vilken procent av lånebeloppet varierar, för närvarande inte kommer att överstiga 4%. Dessa är annorlunda än uppstod eller rabatt poäng.

Icke överensstämmande / Jumbo inteckning är lån där lånebeloppet är större än den överensstämmer låneram. $ 359.650 för närvarande för en enda familj. Så om du behöver låna $ 500.000 till köpa ditt nya hem, kommer det att vara en jumbo lån. Jumbo lån har oftast räntorna något högre än överensstämmer lån, ca 1/2 procent högre. Om du ska låna så mycket pengar bör du be din mäklare om du kunde dela upp ditt lån till en 1a. och en 2: a. inteckning för att undvika att behöva en jumbo lån och undvika kostnadsökningen intresse.

En inteckning mäklare kan hjälpa dig att hitta de bästa flighterna och produkt för att passa din situation. Fråga dem om vad är dina alternativ.