typer av hög risk inteckning

Eftersom kostnaderna för husen fortsätter att öka, färre människor har råd att köpa dem. Många borgenärer har reagerat på denna situation genom att skapa en ny klass av inteckningar som är ganska riskabelt. Ett stort antal människor har börjat få dessa lån, och utbetalningarna är generellt låg när du först få lånet. I denna artikel kommer jag att diskutera dessa inteckningar i detalj, och vad du bör veta om dem.

alternativ betalning inteckning

Den mest riskfyllda inteckning alternativ som finns idag är det alternativ betalning inteckning. Med denna inteckning du bestämmer hur mycket du vill betala varje månad. Du kan betala antingen principen, intresse, eller lägsta tillåtna belopp av borgenären. Faran med denna typ av inteckning är att du kan få betala mer pengar än ditt hem är värt. De som avgift som de är ansvariga med sin privatekonomi bör endast använda denna inteckning.

bara ränta

Den andra typen av riskfyllda lån är intresse bara inteckning. Som namnet antyder är detta en inteckning som låntagaren betalar ränta på lånet under ett visst antal år. Detta skulle kunna vara tio år, och i slutet av de tio åren låntagaren skulle börja göra betalningar på principen. Risken med denna inteckning är att betalningarna för principen kommer att vara mycket större än den ränta, och låntagaren kanske inte ha råd med det. De låneinstitut och banker vinna eftersom låntagaren har redan spenderat år betalar sig på bara räntan utan att röra principen.

Det intresse bara inteckning bör endast användas i antingen en situation där du är 100% säker på att du kommer att tjäna tillräckligt med pengar för att göra principen betalningar, eller om du inte planerar att bo i huset efter att ränta har betalats. En låg Doc inteckning är en där du lånade pengar trots dina kvalifikationer. Faran med denna inteckning är att låntagaren får ta upp lån, vilket de inte har råd. Du ska bara få en låg Doc Mortgage om du gör en tillräckligt stor inkomst för att betala den.

snålskjutsproduktion inteckning

Den Piggy Back Mortgage är en typ av lån där två inteckningar tas ut som densamma över 15% av värdet på hemmet. Denna andel som betalas mot hemmet för att undvika att betala för försäkringar för hypotekslån Detta kan vara riskabelt, för om värdet på ditt hem faller du måste sälja den för ett pris lägre än vad du lånade. Du har inte heller något eget kapital som kan användas för att skydda dig. Denna inteckning bör endast användas när du har en stor handpenning, men vill undvika att betala för försäkringar för hypotekslån.

lång sikt fast bostadsränta

Den sista typen av riskfyllda inteckning kallas Forty år fast inteckning. Med detta lån får du en fast ränta, men kommer att betala av lånet under en period på 40 år i stället för 30. Dina betalningar kommer att bli lägre, men det kommer att ta lång tid att bygga upp eget kapital i ditt hem. Den största risken med detta lån är att du kan få betala mycket mer för ditt hem på lång sikt. Nu när bankerna tillåter vem som helst att få ett hem, är det viktigt att se till att du skyddar dig.

bara köpa vad du har råd

Du ska aldrig få en inteckning i ett hem som är utanför din prisklass. Du bör se ut och din inkomst och bestämma vad du har råd. Om du får en justerbar sats inteckning bör du räkna ut hur mycket dina betalningar kommer att vara varje månad i ränta plötsligt ökar. Det är i allmänhet bäst att gå med en inteckning som har en fast ränta.