typer av bolåneinstitut

Innan vi börjar ge dig ytterligare information om detta ämne, ta en stund att tänka på hur mycket du redan vet.

Det slitna vara ganska avslappnad för att sätta ett ord till en långivare som exakt beskrev dem och vilka typer av bolån de har sitt ursprung. Tid, har S & L skador av de senkomna åttiotalet, och en spirande marknadsplats serveras till “kombinera” dessa skillnader. Några gamla adjektiv använder knappt nu och sällan slitna.

Advance uppbackare

En verklig förskott backer är en långivare som är tillräckligt stor för att härröra förskott och pooler mode i förskott som de försälja exakt till Fannie Mae, Freddie Mac, Ginny Mae, gigantiska investerare förväg, och andra. Alla företag som gör detta anses vara en inteckning finansiär. De kan mycket riktigt i omfattning. Vissa kan granska framstegen de härstammar från, men inte alla av dem kommer. Mest faktiska inteckning finansiärer har omfattande utlåning divisioner.

Från denna punkt framåt, kommer vi att släppa in dig på små hemligheter som hjälper dig att genomföra detta ämne i ditt liv.

Exempel på två av de viktigaste inteckning finansiärer är Countrywide bostadslån och Wells Fargo förväg. En är associerad med en kant och den andra inte, men båda är mest passande klassificeras som inteckning finansiärer.

Många företag kallar sig inteckning finansiärer och vissa förtjänar märkningen. För andra är det normalt marknadsföring.

förskott mäklare

Advance Brokers är företag som har sitt ursprung förskott med målet att utöka dem till omfattande låneinstitut. En agent har etablerat relationer med dessa företag. Underwriting och finansieringen sker vid omfattande långivaren. Många inteckning medel är också korrespondenter, vilket är varför många av dem också gör anspråk på att vara inteckning finansiärer.

Advance agenter utbyte med låneinstitut som har en omfattande förskott avdelning.

omfattande långivare

De flesta inteckning finansiärer och långivare fil fungerar också som omfattande långivare, catering till inteckning medel för förskott uppkomst. Några omfattande långivare har inte ens sin egen detaljhandel tändved, enbart förlita sig på inteckning agenter för sina framsteg.

Dessa omfattande divisioner rekommenderar förskott till inteckning agenter vid en minska utlägg än deras retail tändved rekommendera dem till den gemensamma sändningen. Den inteckning agent lägger sedan på hans arvode. Utfallet för låntagaren är att förskottet utlägg ungefär samma som om han fått ett förskott precis från en detaljhandel klyfta av den omfattande långivaren.

Det är små saker, som denna, kan det hjälpa dig i din sökning. Så, sitta ner och bestämma vilken väg skulle vara bäst för dig att ta.