typer av bolån – grunderna

Förr i tiden hade husköpare mer eller mindre begränsade alternativ bolån. Dessa dagar, det finns fler alternativ än du kan skaka en pinne på, men här är en primer på grunderna.

hypotekslån

Med fastighetsmarknaden explosion under de senaste 10 åren, har en uppmaning gått ut för unika program bolån. Bankers har varit mer än gärna besvara samtalet. För många låntagare, traditionella bolån ändå passa räkningen. Här är en introduktion.

Ett. Överensstämmer lån – Lånen uppfyller kraven som fastställts av Fannie Mae och Freddie Mac, två statliga stödda enheter som köper och säljer lån från bolåneinstitut. Dessa enheter sätter strikta tak för de lån de kommer att köpa, med småhus som har ett bolånetak i intervallet $ 360,000. Med den blomstrande fastighetsmarknaden, kom många områden såsom San Diego inte nära att passa in i överensstämmande lån marknaden sedan hem genomsnitt i $ 600,000 sortiment.

2. Icke-överensstämmande lån – Känd som “Jumbo Lån”, dessa inteckningar skriven för lån som överstiger $ 360.000 cap nämnts tidigare. De tenderar att ha en något högre ränta, men är lätt tillgängliga.

Tre. Bad Credit Lån – “. Papper” i inteckning industrin, inteckning mäklare hänvisar ofta till låntagarens Denna uppsats avser personer med mindre än stellar kredit. “B” papper avser relativt små problem, medan “D” papper hänvisar till större frågor såsom konkurs anmälningar. Ju sämre din papper, desto mer kan du förvänta dig att betala i ränta, punkter och ner mängder betalning. Du måste noga bestämma huruvida betala dessa extra straff ekonomiskt fördelaktigt.

räntor

Med var och en av ovanstående lån, har du en möjlighet att gå med en fast ränta eller en justerbar ränta. Fast ränta som helt enkelt en definitiv ränta som debiteras över längden på lånet. Justerbar priser börjar vanligtvis på en siffra lägre än fasta priser, men kan flyttas upp för att spegla förändringar i kostnaden för att låna pengar. På många sätt, satsar du om räntorna kommer att öka i framtiden.

För en stor majoritet av människor, grundläggande bolån alternativ räcker fortfarande när det gäller att låna pengar. Oroa dig inte om du har problem som är berättigade till dessa lån. Det finns många andra alternativ på marknaden dessa dagar.