Twin Cities-Minnesota mortgag marknad i kris

Långivare stänger sina dörrar till höger och vänster. Över 150 nationella grossist långivare har gått i konkurs sedan den första av året. Utmätningar är det ämne de jour. Vad händer där ute? Jim Cramer från CNBC: s Mad Money hade nyligen en ganska känslomässig bedömning på nationell TV bara några dagar sedan. Du kan söka efter det på internet. Är någon på fel? Varför händer detta? Vilka är konsekvenserna? Nyligen Bank of America gjorde en 2 investering billiion dollar i Countrywide.

Du vet att det finns en kreditkris då på de allra största bankerna i världen steg i att hjälpa till att rekapitalisera ett av de största inteckning företag i världen. “Bolånemarknaden är i trubbel”. Det finns många skäl till varför vi är i nuvarande krissituationen som presenterar sig idag. Medan många skulle vilja skylla på banker och mäklare för krisen, är de inte att fokusera på låntagaren och deras ansvar i lånet processen. ingen satte en pistol mot huvudet av låntagarna som de möjligen avsiktligt överskattade intäkter på vissa lån produkter.

Tyvärr har över nitiska lagstiftning av olika stater försökt att lösa problemet genom att skapa lagar som tar bort vissa typer av finansiering. Staterna försöker lagstifta den fria marknaden systemet av utbud och efterfrågan. Om vissa lån produkter har högre standard hastighet, kommer investerarna så småningom inte köpa dem. Om ingen kommer att köpa lånet, kommer det inte att skapas. Istället har delstaten Minnesota som med andra stater bort möjligheten för låntagare att få “Ingen dokumentation” och “Low dokumentation” lån. Det finns en bok kallar “1984” av George Orwell, där “storebror” bestämmer vad som är tillåtet av samhället. . Den nya staten Minnesota uppdrag inteckning lagstiftningen påminner mig om detta “För din referens, det var en underbar DVD producerad med John Stossel kallas The Blame Game: Är vi ett land av offer som jag starkt rekommenderar lagstiftaren vyn innan du gör något mer lagar som kommer att skada konsumenterna snarare än hjälpa. Tills vi börjar ta ansvar för våra handlingar, kommer vi att vara en nation som gillar att peka finger åt andra för vad vi har gjort för oss själva.

Den Minnesota lagstiftningen har avlägsnats ansvar för att göra val från konsumenten. Till skillnad från andra stater som tillåter dessa lägre dokumentation lån, Minnesota konsumenterna nu har mindre choice.As av 28 augusti 2007, fanns det över 34k bostäder till salu i Twin Cities fastighetsmarknaden. All lagstiftning som tar bort en potentiell köpare från marknaden eftersom de inte längre kan få finansiering på grund av statlig lagstiftning är fel. Förutom förändringar i lägre dokumentation lån, har det skett förändringar i subprime-utlåning lagar också. Fastighetsmarknaden är beroende av första gången köpare börjar den “dominoeffekt” effekt på bostadsmarknaden. Många första gången köpare har ingen kredit, begränsad kredit, eller skadade kredit. Dessa första gången köpare har nu begränsad tillgång till inteckning produkter på grund av den nya lagstiftning som påverkar subprime-utlåning. Subprime är inte aggressiv utlåning. Ändå är det ofta antas felaktigt att de två måste gå hand i hand. Aggressiv utlåning är fel. Det är olagligt och har alltid varit. Subprime fyller nisch för låntagare som inte kan få en traditionell “A Paper” lån på grund av deras inkomst, jobb, kredit eller alla av ovanstående. Vissa områden där utmätningar har varit det värsta kanske inte är attraktiva för de flesta kreditvärdiga köpare. Genom att ta bort inteckning produkter från marknaden som kunde ha tjänat låntagare mer benägna att köpa inom dessa områden, gör du faktiskt avskärmning situationen värre. ”

Kreditkrisen är sannolikt att fortsätta under 2008, enligt styrelsen för fastighetsmäklare. Vi behöver kredit för att hålla takten inom bostadsmarknaden. Utan finansiering, kommer husen inte att kunna säljas. Det finns några köpare som har förmågan att betala kontant för en home.What är lösningen? Låt de fria marknaderna fungerar som fria marknader. Ha rättvisa mellan inteckning lagar som gäller för alla långivare. Visste du att federalt auktoriserade banker är undantagna från lagar statliga inteckning? Det innebär att lagar inte gäller för alla som producerar lån inom en stat. Är konsumenten åtnjuter ett tudelat system? Hur kan konsumenterna gynnas när de nu gett färre valmöjligheter och mindre konkurrens? Vem tjänar egentligen från dessa nya lagar-kan det vara federalt auktoriserade banker? Vem har du hört det minsta kritik eller klagomål från? Denna nuvarande situationen är fel och konsumenten blir förvirrade av bristen på djup i täckningen av media.The fokus legat på låntagaren och porträttera dem som ett offer. Nyheterna omfattar inte berättelserna om hemmet låntagaren som var framgångsrik i att bli ett hem ägare använder samma program som nyligen har eliminerats. Nyheten försummar också att konstatera att de flesta inteckning mäklare är ärliga hårt arbetande individer som arbetar på uppdrag av sina låntagare.

Slutligen, artiklar och nya program misslyckas med att fokusera på alla de personer som nyligen har förlorat sina jobb och karriärer inom inteckning företag. Det har varit över 150 långivare som har gått i konkurs sedan januari 2007. Vem vill ta itu med de svårigheter som dessa familjer känner? Under den tredje veckan i augusti ensam, förlorade 13K människor sina jobb i inteckning industry.One föreslagen lösning till dagens problem har varit att utöka FHA finansiering. FHA är en regering försäkrade lån. FHA har remitterats till som ersättare “subprime”. FHA har inga publicerade standarder kredit värdering. Flytta risken till regeringen, vilket i huvudsak är vi alla i stället för att låta risken att hållas i den privata captial marknaderna kommer att bli slutresultatet. Det ska bli intressant att se vad som händer under det kommande året. Om FHA blir finansieringskälla val för låntagare med dålig kredit, kan vi sätta oss och låntagare att misslyckas en gång som roten till problemet inte åtgärdas eller lösas. Roten Frågan är personligt ansvar och konsekvenser för de val som gjorts. Inte alla har rätt till homeownership. Homeownership är en belöning som intjänas genom demonstration av ansvarsfull användning av kredit ..