två sätt att spara när du köper ett hem

Att köpa ett hem är förmodligen den största investeringen du och din familj någonsin kommer att göra. Om du inte är rik, få människor köper hem och betala kontant. Snarare gör de en liten handpenning och förpliktigar sig till en ekonomisk långivare för en period av vanligtvis 30 år. I detta fall bestämmer långivaren räntan och ger dig en grundlig ekonomisk bakgrund check.

Det finns minst två andra sätt att köpa hem dina drömmar och förmodligen spara pengar: Antag befintliga lån eller ägare finansiering. Antingen metod sparar brukar du tid, besvär och pengar.

Om du försöker att ta en inteckning först kontrollera att det är assumable och överlåtas. Många bolån har en grund på försäljning klausul som anger om ägaren säljer hela eller delar av ett hus hela saldot förfaller till betalning vid anfordran. En långivare kan vara beredd att bortse från ett icke assumable inteckning är du kan göra goda eventuella förfallna betalningar och accepterar att göra ytterligare affärer med befintliga långivare.

Om ett hus säljer för $ 100.000 och ägaren fortfarande är skyldig $ 60.000, kan du betala ägaren eget kapital på $ 40.000 och ta skulden av $ 60.000 med den befintliga långivare. Detta är bra för köparen om den befintliga räntan är lika med eller lägre än de nuvarande priserna för ett bostadslån. Ett topplån kan behövas för eget betalningen.

Det finns olika sätt att anta ett lån. Du kan, som köpare, anta en rättslig skyldighet för betalningar och brukar betala ett antagande avgift på 1% av lånet balans. Eller så kan du ta över betalningarna lämnar säljaren fortfarande juridiskt skyldig till betalning om du standard. Om detta inträffar, förlorar du egenskapen och säljarens kredit skadas om han inte gör utbetalningar som planerat.

Säljare (ägare) finansiering är bra om en köpare inte kan kvalificera sig för ett traditionellt lån och om ägaren har haft problem med att sälja och är bråttom att lasta huset. I detta fall skulle det vara klokt att ta reda på behovet av att rusa försäljning eller varför hemmet har inte sålts tidigare.

För det överenskomna priset du skulle börja göra månatliga betalningar till säljaren oftast till en lägre ränta än vad som erbjuds på institutioner. Risken är liten eftersom hemmet är säkerheten. Om du standard, återfår säljaren besittning av huset.

Säljaren kan också behöva ha en extra ström av inkomster varje månad istället för att få det i en klumpsumma. Och, kunde han spara på några av reavinstskatten. Med ägare finansiering, kan du som köpare undvika några (inte alla) kostsamma administrativa avgifter och privata försäkringar för hypotekslån (PMI).

Förutsatt en inteckning eller få ägare finansiering är två bra sätt att bli husägare och spara pengar på samma gång. Oavsett vad den nuvarande status för fastighetsmarknaden är eller om räntorna är höga eller låga, det finns alltid kreativa sätt att få finansiering.