två procent inteckning ändring under Obama planen

Har din månatliga inteckning betalning blivit helt enkelt ur handen? Betalar du mer på dina lån än du rimligen har råd att varje månad? Vill du kämpa för att träffa andra faktura betalningar eftersom din inteckning betalning tar upp en stor del av din inkomst? Om så är fallet, kan du vara berättigad till de två procents program inteckning ändring som nyligen har införts av den federala regeringen under ekonomisk Recovery Act från 2009. President Barack Obama har undertecknat lagstiftning som gör det möjligt att modifiera den befintliga inteckning som du har för att sänka din månatliga inteckning betalning till en mer prisvärd hastighet – som kan hjälpa dig att avvärja avskärmning.

stoppa avskärmning och få aktuell på betalningar för din inteckning

Genom modifiering av din inteckning termer, kan du vara berättigad till en månatlig betalning som är mer i linje med den summa pengar som du har råd för din inteckning. Regeringen har avsatt pengar som är öronmärkta för att betala för programmet kostnader och för att täcka eventuella underskott som kan uppstå mellan inteckning du har och värdet på din fastighet.

som kvalificerar sig för inteckning modifiering enligt detta lagförslag?

De människor som kvalificerar sig för inteckning ändring kanske inte ens tror att de kan kvalificera sig, vilket är varför många av dem har ännu inte ansöka om hjälp. De som kvalificerar uppfyller de riktlinjer som regeringen har satt upp för programmet. Nummer ett, måste du bor i hemmet som du vill göra inteckning ändring på. Detta hem måste vara din bostad, och kan inte vara ett fritidshus eller hyra egendom som du härleda kapitalavkastning från. Du måste ha upplevt en svårighet som har fått dig att inte kunna uppfylla dina betalningar, eller att förutse att inte kunna uppfylla dina betalningar varje månad. Din inteckning betalning måste vara minst 31% eller mer av din totala bruttoinkomst, före skatt, för att kvalificera sig för staten-baserade inteckning modifiering.

som behandlar denna typ av inteckning modifiering?

Medan regeringen sponsrar program som tillåter långivaren att göra dessa inteckning ändringar, behandlar varje enskild långivare faktiskt och godkänner ändringen i sig. Regeringen ger bara pengar för långivaren att göra ändringen och kör programmet.

Hur ansöker jag om inteckning ändring?

Du kan kvalificera sig för inteckning ändring om du uppfyller riktlinjerna ovan, men du kommer att behöva diskutera alternativ med din långivare. Din befintliga bolåneinstitutet kan hjälpa dig fylla i nödvändiga papper för att kvalificera sig för och ansöka om inteckning ändring under Obama planen.

Vilka är de typiska villkoren för detta lån modifiering?

Långivare under detta program kommer vanligtvis begränsa ränta på dina lån till 2% och utöka dina amorteringar för en längre tid, vilket kommer att ha effekten att sänka din månatliga krävt betalning. Räntan är en fast ränta som inte kommer att gå upp, till skillnad från den rörliga ränta inteckning som har varit så populärt under det senaste decenniet. Många husägare väljer att förlänga sina lån under en period på upp till fyrtio år att göra sina månatliga betalningar mer överkomligt.