två nackdelar du måste veta om omvänd inteckning

Som ett fåtal pensionärer och villaägare ser fördelarna med att få en omvänd inteckning, är det också mycket viktigt att vara väl informerad om denna inteckning planer nackdelar. One du har kunskap om alla detaljer om inteckning du kanske tycker att det inte är lämpligt för dig. Så du har en titt på de nackdelar som omvänd inteckning.

Förfarandet för omvänd inteckning är i huvudsak betalar du för det egna kapitalet i ditt hus förskott som månadsinkomsten betalningar, eller som en omedelbar engångsbelopp. Om du har en omvänd inteckning, kan pensionen vara enkelt för dig och ditt hus, eftersom det fortsätter att båda dina resurser. Ditt liv kan vara mycket lättare i pension dagar. Men tidigare än att få avtal som du bara vet om det yttre skalet, är det viktigt att vara uppdaterad med de brister urskilja om det verkligen passar dig i det långa loppet.

framtida skuld

En av de överlägsna bristerna i denna typ av inteckning är när du vill lämna ditt hus till din efterträdare. Pengarna på grund av inteckning förs vidare till dem i händelsen du löper. I majoriteten av fallen huset kommer att kräva att bjudas ut till försäljning för att återbetala den omvända inteckning. Om efter konsolideringen av inteckning något är kvar, kommer det att ges till era efterträdare. Men om du vill ge ditt hus till din efterträdare utan skuld, då detta kan vara en huvudsaklig nackdel och något du kommer verkligen vill tänka. Självklart, om du inte har en omedelbar familj än att tänka på detta faktum är ett slöseri med tid.

Du måste betala dig förbi inteckning

De flesta stora och stabila inteckning företag vill att du ska betala ut alla befintliga och gör ditt hus skuldfri innan omvänd inteckning. Även om detta inte är ett stort bekymmer för de flesta pensionärer i Amerika, men det kan skapa ett problem för några om de har betydande balans på sina lån.

Trots dess fördelar, är det viktigt att ha kunskap om en omvänd inteckning så att du kan göra ett mer exakt beslut om huruvida du tar rätt beslut eller inte. Reverse Mortgage är ganska bra under vissa omständigheter, men du bör göra din hemläxa innan du bestämmer dig för det.