två inteckning termer alla bör veta

avskrivning:

Avskrivning är den process genom vilken din månatliga lån betalning bestäms i en Upplupet lån du gör regelbundna eller månatliga betalningar. I en amorteras lånet lånebeloppet betalning bestäms av storleken på den huvudansvarige på inteckning, vilken typ av inteckning, räntan på lånet, och antalet betalningar du också göra. Om du har en fast ränta inteckning dina betalningar kommer att vara densamma under hela lånets löptid. Även om du har en justerbar sats inteckning (ARM) din månatliga betalningar kommer att förändras med den ränteförändring.

Hur lånet betalning avgörs?

När du tar ett lån den totala mängden pengar som du lånar kallas principen. Detta är oftast priset på huset minus handpenningen. Intresset är den summa pengar som banken eller långivaren debiterar dig för lånet. Det är en procentsats av principen.
I en amorteras lån månadskostnaden är principen dividerat med antalet betalningar plus ränta, skatter, och PMI. Din månatliga inteckning betalning kommer först att gå till att betala en del av räntan på lånet och då går det att betala en del av principen. I början av lånet majoriteten av ditt lån betalning kommer att gå till att betala av intresse. Detta kommer att ändras under lånets löptid. Vid tiden du är halvvägs genom lån din inteckning betalning kommer att gå lika för räntor och amorteringar med varje månad efter att ha en större del av betalningen går mot principen.

Privata försäkringar för hypotekslån:

Privata försäkringar för hypotekslån är ett bra verktyg för dem av oss som inte har den typiska 20% handpenning. En långivare kommer alltid vill att du ska lägga ner den största handpenning som möjligt. I allmänhet är de ute efter att få 20% av inköpspriset på huset. Tyvärr har inte alla av oss har pengar för en 20% handpenning. I många fall kan du bara ha 10% eller så lite som 3% för en handpenning. Det är där privata försäkringar för hypotekslån kommer in
På ett sätt privata försäkringar för hypotekslån utgör skillnaden mellan vad du har för en handpenning och 20% av banken är ute efter. Långivare tillåter lägre ner betalningar med PMI eftersom privata försäkringar för hypotekslån kommer att betala lånet om du inte kan betala eller om du går in i standard på lånet.

Låt oss ge ett exempel på hur PMI fungerar

Låt oss säga att jag har $ 20.000 i banken för en handpenning på ett hus. Om min enda alternativet var att lägga ner en% 20 handpenning Jag kunde bara råd med ett hus med ett maximalt värde av $ 100.000. Men om jag kan köpa privata försäkringar för hypotekslån och lägga ner% 10 kunde jag råd med ett hus med ett maximalt värde på $ 200.000. Med en% 5 handpenning min köpkraft går upp till $ 400.000. Kom ihåg att med lägre handpenning du måste köpa PMI. För ett lån på $ 200.000 och en% 10 handpenning dina betalningar kan vara runt $ 80 per månad. PMI betalas vanligen som en del av din månatliga inteckning betalning och placeras i deposition tills det är dags att betala premien

Annullering av PMI

Den Villaägare Protection Act från 1998 kräver att PMI avbryts när ägaren har nått% 22 eget kapital i det hem (baserat på den ursprungliga fastigheten värde) på inteckningar undertecknades på eller efter 29 juli 1999. När du har nått% 20 eget märke du kan också begära att PMI avbryts Om du har registrerat din inteckning före 29 juli 1999 kan du begära att PMI avbryts när du har nått% 20 märket, men de är inte skyldiga att göra så.
Det finns några möjliga undantag som om du inte har dina betalningar aktuell, om det panträtt på fastigheten eller om du anses vara en hög risk lån.
Du skulle se hur lagstiftningen ser ut i ditt tillstånd att du kan ha mer skydd särskilt för dem som undertecknas före jul 29, 1999