turbo equity-byggnad med en inteckning refinansiera

Refinansiering till en kortare sikt kan vara ett bra sätt att ge din equity ansträngningar att bygga ett ryck. Detta beror på en kortare sikt innebär att ditt intresse inte sträcks ut över så många år, så att du betalar mindre för det. Dessutom, även om betalningar på refinansiera lån kan vara högre än din ursprungliga inteckning betalningar, går mer av pengarna till huvudmannen. Och detta är hur ditt hem bygger kapital: genom att betala ner den huvudansvarige.

Vad är rättvisa?

Ditt hem bygger eget kapital som du betalar ned huvudansvarige, eller som ditt hem ökar i värde. I grunden är rättvisa skillnaden mellan hur mycket ditt hem är värt och hur mycket pengar du är skyldig. Till exempel, om du har ett hem som är värt $ 150.000, för att räkna ut det egna kapitalet, subtraherar du hur mycket du fortfarande är skyldig på din inteckning. Om du fortfarande skyldig $ 90.000 eget kapital i ditt hem uppgår till $ 60,000.

Öka ditt kapital

Eftersom så mycket av din inteckning betalningar går till ränta under första halvan av mandatperioden ditt bostadslån, bygger eget kapital långsamt, särskilt under de första 10 åren. Om du har ett intresse som bara lån, bygger det egna kapitalet i ännu långsammare takt. Om du vill öka hastigheten med vilken ditt hem bygger eget kapital, kan du refinansiera till ett lån med en kortare löptid. En kortare sikt innebär att du kommer att behöva göra större utbetalningar på refinansieras lånet, men det innebär också att mer av pengarna går till huvudmannen, hjälper du betala ner lånet snabbare och bygga upp eget kapital i en snabbare takt.

Fördelar till refinansiering till en kortare sikt

Medan de högre utbetalningar kan vara avskräckande för dem vars inkomster har varit stabil i år, räknar någon som har fått en höjning, och den ökningen att stanna kvar på plats, kan dra följande fördelar från refinansiering en inteckning för en kortare tid, t.ex. från ett 30-årigt lån till ett lån löptid på 10, 15, eller 20 år:

· Lägre ränta för en kortare sikt innebär att du betalar mycket mindre i ränta

· Kortare sikt innebär att uppdragsgivaren går ner snabbare, snabbt bygga upp eget kapital

· Mindre pengar betalas ut i ränta på grund av färre år att sprida lånet över

· Hus betalas ut snabbare, vilket frigör medel tidigare än om du hade ett 30-årigt lån

Naturligtvis, innan refinansiering av någon anledning, bör du se till att din nuvarande inteckning inte är föremål för förskottsbetalning påföljder.